Mit érdemes tudni az elektromos fűtőkészülékekről?

2014. szeptember 19. 19:02

A hideg beköszöntével már foglalkoztunk arról, hogy mivel fűtsünk otthon, ha fáznánk, így például a hősugárzókat is bemutattuk. Most azonban kicsit általánosan is beszélnénk ezekről az eszközökről, hogy mindenki megfelelően tájékozódhasson, mielőtt beruházna egy-egy darabra.

dreamstime_s_35204419.jpg

Az elektromos fűtőkészülékek energiaköltsége minden esetben a használati idő függvénye. Megjegyeznénk, hogy ezek használata akkor gazdaságos, ahol csak kiegészítő eszközként használják, hiszen a villamos alapfűtés költsége igen magas, így a háztartásban nem feltétlenül praktikus, ha csak erre támaszkodunk.

Mielőtt bárkit elijesztenénk, azt tudni kell a villamos fűtésről, hogy számos előnnyel jár. Egy egyszerű hálózati csatlakozó ugyanis már elég a beüzemeléséhez, üzemeltetése alatt pedig nem igényel felügyeletet automatikus működése miatt. Ha a költségeket nézzük, akkor a készüléknek a tisztítása, illetve a karbantartása is alacsony, működése miatt pedig inkább kedvezményes díjszabási tarifába esik. Mellette szól továbbá, hogy nincs por-, koromkibocsátás, maga a technológia pedig környezetbarát.

Az elektromos fűtőkészülékek típusait, különbségeiket a már korábban publikált írásainkban lehet elolvasni (itt és itt), de ha továbbra is bizonytalanok lennénk abban, számunkra melyik eszköz a legmegfelelőbb, kérje bátran a Praktiker áruházak valamelyikében munkatársaink segítségét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr336706915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása