Mivel fűtsünk otthon?

2014. szeptember 11. 07:26

Nemrég bemutattuk a hősugárzókat, mint lehetséges, kiegészítő fűtési alternatívát. Vannak azonban ezen kívül más eszközök is, hogy melegebb legyen otthon.

A ventilátoros hőkandallók praktikuma a kis méretükben és a hordozhatóságukban rejlik. Elsősorban olyan helyiségekbe ajánljuk, ahol fontos, hogy gyorsan felmelegedjen a levegő. Szerencsére már egyre több készülék rendelkezik beépített hőfokérzékelővel, amik a szoba hőmérsékletéhez igazodnak, így szakaszosan működnek. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy amint a beállított Celsius fok alá csökken a hőmérséklet, a hőkandalló bekapcsol, és ismét felmelegíti a szobát a kívánt hőmérsékletre. Miután ez megtörtént, magától kikapcsol, ami az áramszámlánkon is meglátszódik majd.

Megoldást nyújthatnak a konvektorok, amelyek a levegőt melegítik. Ha konvektor vásárlására adnánk a fejünket, mindenképp érdemes olyat választani, aminek a fokozatait lehet állítani, így akár kisebb szobák fűtésére is alkalmas lehet, de a nagyobb szobák kiegészítő melegítésére is megfelelő. 

dreamstime_s_41248588.jpg

Ha tudjuk a fokozatot állítani, akkor tényleg csak éppen annyira tudunk vele fűteni, amennyire szükséges, ezzel pedig az energián lehet spórolni. A Praktiker webshopjában igen széles a választék, innen ki tudjuk választani a számunkra ideális konvektort.

Szólj hozzá!
Címkék: otthon fűtés

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr406686183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása