A Halloween a maga módján, de nálunk is egyre népszerűbb. Vannak, akik jelmezes bulikat szerveznek, vannak, akik kipróbálják a tökfaragást is. A Halloweenra hangolódva most összegyűjtöttünk nektek néhány szuper, kipróbált receptet!
Virslis zombiujjak
hozzávalók / 6 adag
8 db tortilla lap
560 g virsli
3 ek ketchup (a díszítéshez)
elkészítés
A virsliket a műbélből meghámozzuk, elfelezzük. Nekem a műbeles baromfi virsli jött be, mert a virsliket nem főzzük, hanem a tortilla csíkokba tekerve csak átsütjük, és ez így nem ráncosodik annyira, mint a beles virsli.
A megfelezett virslik elején kis késsel körömágyat formálunk, kivájjuk, ebbe töltjük később a ketchupot vagy mustárt. A tortillákat, hogy könnyebben feltekerhessük, 20-30 másodpercre mikróba tesszük picit nedves papírtörlővel letakarva, illetve alá is helyezünk.
Az így megpuhított (nem áztatott!) tortillából 4-4 hosszú csíkot vágunk, kb. 4-5 centiméter széles elég. (Kettesével dolgozom velük, ha a 8 db csíkkal betekertem a 8 db virslit, akkor veszem a következő adagot.)
A virsliket betekerjük a tortilla csíkokba, fogpiszkálóval rögzítjük. A „körömágyakba" ketchupot vagy mustárt nyomunk.
Előmelegített sütőben 160-180 fokon kicsit átsütjük-melegítjük, elég kb. 6-8-perc, hogy a tortilla se száradjon kőkeményre.
Tálra helyezzük, és mehet is a svédasztalra.
(via)
Fekete muffin
hozzávalók / 6 adag
20 dkg finomliszt
1 db tojás
2 ek joghurt
1 teáskanál vanília kivonat
80 ml szőlőmagolaj
6 dkg barna cukor
1 db narancs (leve és reszelt héja)
1 tk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
0.4 g tintahal (tinta)
10 dkg marcipán (különböző színű)
elkészítés
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük kemény habbá, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a joghurtot, a narancslevet és az olajat.
A szárazanyagokat összekeverjük egy másik tálban.
Egybe keverjük az anyagokat, majd hozzáadjuk a fekete tintát is.
6 nagy szilikonformába elosztjuk a tésztát.
170 C-os sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
A marcipánmasszát vékonyra nyújtva köröket szabunk ki a muffinok tetejére, és más színű marcipánnal különböző formákat vágunk a süti tetejére.
(via)