Ártalmatlan kártevőriasztók

2013. október 02. 11:01

1309riaszto01.jpg

Még a legnagyobb állatbarátok is találkoznak életük során olyan bosszantó kisebb-nagyobb kártevőkkel, amelyeket nem szeretnének a közelükben tudni. Most összegyűjtöttünk néhány nem végzetes, de remélhetőleg végleges távoltartó eszközt.

Kutyák, macskák: nem kimondottan kártevők, de olykor-olykor sok bosszúságot okoznak ürülékükkel, vagy karmaikkal, fogaikkal. Az ultrahangos riasztó egy földbe szúrható elektromos mozgásérzékelő, amely az állatokra nem ártalmas, az ember nem is érzékeli működését.

Egerek és patkányok: a mérgek és egérfogók helyett megpróbálkozhatunk olyan elektromos riasztóval, amit csak a konnektorba kell bedugni, és az elriasztja a fali üregekből az állatokat.

Galamb riasztó tüskék: főként a régi bérházakban okoznak gondot a galambok. A fém tüskéket az ablakon kívül, a párkányra kell helyezni, így a madarak nem tudnak oda leszállni.

Napelemes vakondriasztó: a vakondokkal harcban álló kertészek szerint az összetűzés évekig tart, a csapdák és riasztók általában hatástalanok. Azért egy próbát megér a szolár riasztó is, ami vegyi anyagoktól mentes, a hanghullámok akár 800 négyzetméteren is működnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr465533190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása