Mire jó a zöld paradicsom?

2013. szeptember 30. 08:08

Aki idén is ültetett a balkonra vagy a kiskertbe paradicsomot, a termés javát már betakarította. Ha maradt a fürtökön nagyobb mennyiségű zöld paradicsom, az már sajnos nem fog a töveken beérni. Kidobni azonban nem kell. Miután leszedtük, tegyük tálcára és helyezzük a világos konyhaablakba, hogy lassan beérjen. Vagy készíthetünk belőle savanyúságot télire.

1310paradicsom02.jpg

A savanyúhoz nem a sötétzöld, hanem inkább a már sárgás, vagy akár narancsba forduló paradicsom az ideális választás. A nagyon éretlen termés ugyanis keserű, sőt picit mérgező is lehet. A hibátlan paradicsomokat rakjuk kimosott és forralással fertőtlenített befőttes üvegekbe. Az üveg aljára és tetejére helyezzük a fűszereket: kaprot, tárkonyt, zellerszárat. Böngésszünk a receptek között, több variációt is találunk a fűszerezésre. Ezután készítsünk egy sós levet (1 liter vízhez kb. 3-4 dkg sót keverve), majd töltsük fel az üveget színültig. Zárjuk le gondosan az üveget és tegyük hűvös, sötét helyre az ünnepekig.

1310paradicsom01.jpgA paradicsom szeletelve is eltehető, ehhez paradicsomszeletelő kést ITT vehetsz.

Befőzési fólia is kapható a webshopban.

És a befőző gumi sem maradhat ki a képletből.

Mutatós befőttes üvegeket ITT találsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr335533025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása