Hőségben is hidegben (2.)

2013. július 08. 08:01

Közérzetünket zárt térben több tényező is befolyásolja. Ilyen a hőmérséklet, a páratartalom, vagy a légszennyezettség és az illatok.

1307klima07.jpg

Amennyiben hőség van, és jelentős hőfok csökkenést szeretnénk odabent előidézni, úgy klíma berendezést válasszunk. A mobil klíma előnye, hogy mozgatható, ezért magunkkal vihetjük a lakásban. Működése egyszerű, a meleg levegőt kiszívja a lakásból, és helyére hideget fúj. A meleg levegő leadását egy gégecsővel tudjuk megoldani, amelyet ki kell vezetni a lakásból. Ehhez azonban vagy fúrni kell egy lyukat a falba, vagy nyitva kell hagyni résnyire valamelyik  ablakot, ami által a gép hatékonysága csökken.

1307klima05.jpgA legfelső árkategóriába tartozó, beépített klíma ezzel ellentétben kívülre telepíti a meleg levegő leadását, így sokkal hatékonyabb. Itt már beállíthatjuk, hogy milyen hőfokot szeretnénk a lakásban, és folyamatosan fenntartja azt. A praktikus klíma egy hűvös nyári estén még fűtésre is használható.

1307klima06.jpg

2,64 KW-os és 3,5KW-os Orion split klíma kapható a webshopban.

Mobil klíma választékunk ITT található.

1 komment
Címkék: klíma hűtés

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr255369314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kálmán Ollé 2013.11.05. 16:36:15

Üdv az Olvasónak!
Klímásként annyit fűznék hozzá, hogy a mobil klíma olyan, mint a mobil WC.
Annak jó, akinek nincs más választása. A gond vele az, hogy a szoba levegőjét használja a kondenzátorának a hűtésére, melyet előzetesen nagy költséggel lehűtött. Innen keletkezik az a 40-50 C fokos hő, melyet ki kell fújni a szabadba. Csak, hogy ekkor kis vákuum keletkezik a szobában, melynek helyére azonnal friss meleg levegő áramlik a szabadból.
Így kell hűteni a Földet!
A beépített split klíma nem csak nyári melegben alkalmas fűtésre, hanem -10 C fokig télen is.
Sőt a kondenzációs kazánhoz képest olcsóbban!
Igaz erre inkább a drágább inverteres típusok képesek, de egyre több lakást fűtenek csak és kizárólag igen olcsón klímával!
Praktikerben is kapható ilyen készülék de azt ne 100 ezer Ft alatt keressék!
Célszerű a szakembereket megkeresni ebben a témában.
süti beállítások módosítása