Hőségben is hidegben (1.)

2013. július 06. 08:01

1307klima02.jpgA nyári meleget mindannyian nehezen viseljük, főleg akkor, ha nem a vízparton hűsölünk. A 40 fokos meleg megterheli szervezetünket, idegrendszerünket, ezért egészségünknek is rosszat tesz.

Ha nincs módunk beszerezni hűtőberendezést, akkor kisebb segítség lehet a nagy melegben egy kiadós zuhany. Ha a legegyszerűbb és legolcsóbb berendezés beszerzését tervezzük, a ventilátor vagy az ún. szélgép jöhet szóba. Technikája nagyon egyszerű: a levegőt keringeti lapátfejek segítségével, ezzel egyfajta huzatot előidézve.

1307klima03.jpg

Egy árkategóriával, és teljesítmény fokozattal feljebb található a léghűtő. Ez a berendezés már valóban hideg levegőt ad ki magából oly módon, hogy a tartályban lévő vizet párologtatja el. A párolgás hőt von el, és a levegőt ventilátorral áramoltatja át a rendszeren. A szobahőmérsékletnél nagyjából 4-6 fokkal hidegebb levegőt fúj ki.

1307klima1.jpg
(A folytatásban a klímákról lesz szó.)

Ventillátor választékunkat ITT találod.

Szélgépet is vehetsz a webshopban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr735384718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása