Kerti drót díszek

2013. június 27. 12:26

Anyagszükséglet:

-    pár méter 1,4 mm-es drót

-    csípőfogó, kombinált fogó, mérőszalag 

-    gyöngyük, díszkövek, dekor ragasztó szalag

leiras_1.jpg

1.        Vágjunk le 4 db 40 cm-es, és egy darab 50 cm-es darabot a drótból. Ezek lesznek a virágunk szirmai.

leiras_2.jpg

2.        Készítsük el a szirmokat, a drótot középen megfogva hajtsuk le a két szélét. Ha a drót nagyon egyenetlen lenne, akkor kombinált fogóval szépen egyenesítsük ki. Készítsük el mind az öt szirmot!

leiras_3.jpg

3.        Állítsuk össze a virágot, középen egymáshoz kisebb darab drótokkal rögzítsük, melyeket kombinált fogóval csavarunk szorosra!

leiras_4.jpg

4.        Készítsük el a virág nyelét, amihez egy 140 cm hosszú darabra lesz szükségünk. A felénél hajlítsuk meg a drótot, és vezessük át a virág közepén, majd a kombinált fogónk segítségével szép egyenletesen csavarjuk össze a két szálat.

leiras_5.jpg

5.        Kész a virágunk, ha kedvünk tartja díszítsük gyöngyökkel, vagy nagy díszkristályokkal.

leiras_6.jpg

6.        A csigafejű díszünk elkészítéséhez vágjunk le a drótból kb. két és fél métert. Felénél hajtsuk félbe, és tegyük fel egy kilincsre, hogy legyen mi ellentartsa a csavarást. Csavarjuk össze a két szálat.

leiras_7.jpg

7.        Hajtsuk csigavonalba a végét, a közepén legyen a kilincs “helye”, így is érdekesebbé téve a díszünket.

leiras_8.jpg

8.        Dekor ragasztó szalagból vágjunk kb. 3 cm-es paralelogrammákat, és ezekből apró zászlókat ragasszunk a csigánkra!

leiras_9.jpg

9.        Irány a kert, és várjuk a pillangókat! (Nekünk nem is kellett olyan sokat várni, a kis zászlós csigadíszünk azonnal elnyerte egy csinos lepke tetszését!)

drotdisz1.jpg

Brandt Diána a Masni bloggere

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr685368692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása