Groovehouse Judy függönye

2011. július 18. 17:30

Nóra a Csináld meg oldalon bemutatja, hogy hogyan is készült el Judy függönye. Méretvételtől a felrakásig.

Én pedig úgy gondoltam, hogy az előző poszthoz igazodva elmondom nektek, hogy miért is ezeket az anyagokat választottuk.

1. Funkció:Első benyomás: Elsősorban díszítés, mivel redőnyt szeretnének később. Belátni senki nem lát be, mivel a hálószoba előtt egy jó nagy terasz van, szomszéd ablakok nem néznek a szobára.

Második benyomás: A redőny egyelőre nincs felszerelve a sötétítést viszont mindenképp szerettük volna megoldani. A terasz a ház kertjére néz, ez a fő terasz, tehát minden látogató elmegy az ablak, ami itt igazándiból egy egész falat betöltő teraszajtó.

Eredmény: Két függöny. Egy áttetsző, de sűrűn ráncolható, hogy nappal is védett legyen a háló valamennyire, ha úgy adódik. Egy sötétítő, ami elhúzható teljesen. Eredetileg csak két oldali sötétítő anyagból készült drapériában gondolkoztunk a második függönynél, de a redőny hiánya miatt úgy döntöttünk, hogy teljes felületen elhúzható lesz a függöny.

2. Hangulat: Judynak eléggé határozott elképzelése volt arról, hogy milyen hálószobát is szeretne. Az ágyuk már megvolt, és a falakat is lefestették egy kellemes világos, tejeskávé színre. Visszafogott, sötétebb tónusú barnás-bézses hangulatú szoba volt az álma, amire hamar megszülettek a tervek is.

 

3. Forma: A belmagasság nem túl nagy, az üvegfelület az egész falfelületet betölti.

Döntés: A karnist a mennyezetre szereltük, hogy a belmagasságot optikailag nyújtsuk kicsit a hosszan lelógó függönyökkel. Ugyanezen okból, karnistakarásnak nem drapériát használtunk, hanem egy vékony takarólécet, ami a padló színével egyező. A függöny két oldalra elhúzható, hogy az anyag puhán keretezve oldja kicsit a nagy üvegfelület keménységét. 

4. Anyag: A függönyök anyagát és színét a szoba hangulatához és még konkrétabban a padló színéhez és az ágy mögötti tapéta színéhez igazítottuk.

Fényáteresztőnek:egy ekrü (tehát sárgával tört fehér) voile anyagú (sűrűbb szövésű, selymesen áttetsző anyag) függönyt választottunk.

Sötétítőnek:egy rusztikus szövésű, közép drapp színű, black out (különleges szövésű anyag, ami egyáltalán nem ereszti át a fényt) anyagot.

Hát így.

Nóra posztjából pedig, amire fent már utaltam, megtudhatjátok a folytatást: hogy hogyan is kell lemérni az ablakot, hogy mi az a behúzószalag, és mit kell vele  csinálni, továbbá hogyan került fel végül a függöny a karnisra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr123077324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása