Groovehouse Judy hálószobája

2011. július 15. 09:00

Mint egy régebbi posztban már említettem, időről időre jelentkezünk majd Újratervezés rovatunkkal, ahol nem csupán újjávarázsoljuk a megszokott tereket, hanem filmet is forgatunk arról, hogy hogyan készült.

Azért, hogy megmutathassuk Nektek, hogy hogyan is fog ez működni felújítottuk Judy, a Groovehouse énekesnőjének hálószobáját és forgattunk róla egy kisfilmet.

Judy és párja, nemrég költözött új házba, ahol akad még némi tennivaló. Mivel a ház teljes alaprajzát újragondolják, most éppen a legkényelmetlenebb heteket élik, amikor is az ember egy felújítás közepén kénytelen ébredni és nyugovóra térni. Ezért döntöttünk végül úgy, hogy a hálószobájukat fogjuk befejezni, hogy kicsit otthonosabban  érezzék magukat.

Első körben két vázlatot készítettem, szigorúan Praktikeres anyagokat használva, de figyelembe véve a meglévő bútorokat és elképzeléseket. 

  • Az első: Világosabb barnás-narancssárga-arany tónusú hangulat.

Tölgy színű laminált padlóval, és arany-bronzos-narancssárga-barna csíkos tapétával, titán színű kapcsolókkal, amik remekül passzolnak a tapéta arany-bronz színéhez, és shantung-arany és drapp függönyökkel.

 

  • A második: Ami aztán sokkal jobban eltalálta az ízlésüket. Sötétebb, visszafogottabb, ezüst és barna beütéssel.

A padló itt sötét wenge színű, szintén laminált, az arany függönyt lecseréltük egy áttetsző ecrü-re, a kapcsolókat ezüstre, a tapétát pedig Judy választotta a Praktiker Rasch tapéta választékából, ami remekül illik ezüstös csillogásával, a lámpákhoz.

 

Ugye, mennyire más a kettő? Pedig a szoba, a bútorok, sőt még a képkivágás is ugyanaz. Csupán a színeket változtattuk meg.

Időközben Judy-ék vásároltak lámpákat is, úgyhogy Nóra élfóliából készült lámpa ötletét eltettük ínségesebb időkre.

Ezek után "semmi más" dolgunk nem volt, mint megrendelni az anyagokat a webshopból, egyeztetni a forgatás időpontját és kivitelezni az ötletet.

Erről lesz lehetőségetek a következő posztokban olvasni, látni és hallani.

Elmondjuk majd Nórával, hogy miből mennyit rendeltünk, bemutatjuk, hogy hogyan készíthetitek el a dekor tárgyakat, és azt is hogy hogyan kell például laminált padlót fektetni vagy tapétázni.

Zárásképp egy mini előzetes a mai napi következő poszthoz:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr142926051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása