Betonbiztos kerítés

2018. október 29. 19:16

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Varga Judit, a Juditu blog szerzője mutatja be, hogyan fest kerítést egy profi. 

Még tavasszal történt, hogy a Szüleimnél a nagy esőzések következtében jelentős mennyiségű hordalék zúdult le a dombról. Egyszerű drótkerítés lévén ennek egy része a kertben kötött ki, így indokolttá vált, hogy egy masszív, gát szerepet is betöltő kerítés épüljön.

_dsc0760.jpg

Apukám - aki már 72 is elmúlt - hihetetlen szorgalmas és okos ember, úgyhogy összehívta a gyerekkori barátait, és persze Anyut, hogy együtt megépítsék az új, 75 cm magas masszív "kerítést". Napokig betonoztak és pakolták a zsaluköveket, mire elkészült a 16 méteres szakasz.

fal.jpg

Én itt kerültem a képbe. Apukám először be szerette volna vakolni az egészet, hogy sima legyen a felület, de ez a megoldás nekem annyira nem passzolt ide, semmi természetes, rusztikus nincs benne, úgyhogy jól lebeszéltem erről Apukámat. A házunk egyik fele amúgy is nyerstéglás, miért ne lehetne itt is látszódó a struktúra, pláne, hogy idővel úgyis jórészt megint bokrok, tuják fogják majd takarni. Ez maga a ház, csak hogy jobban érzékeltessem az álláspontomat:

_dscn2464.jpg

_dsc0763.jpg

Szóval itt van ez a nyers, zsaluköves felület, amiről első lépésként Anyukámmal lekapargattuk a kifröccsent maltert. Szerencsére nem volt sok, szépen dolgoztak az Öreg Fiúk.

_dsc0764.jpg

Festéshez Apukám a Supralux Frontal lábazati- és homlokzatfestékének bézs árnyalatát válaszotta (milyen jó, hogy hozzájuk menet útba esik a Praktiker), ami pont olyan, mint amilyen a házunk színe. Ha házfalról van szó, semmiképpen ne spóroljuk meg a mélyalapozást, ami a beton- és falfelületek pórusait tömíti, a porózus vakolatokat szilárdítja, a felület szívóképességét csökkenti, ezáltal megakadályozza a felület eltérő szívóhatása miatt fellépő, festés utáni foltosodást és megnöveli a festékbevonatok élettartamát.

_dsc0816_1.jpg

Természetesen maga a festék alapozás nélkül is remekül tapad, és az időjárás sem fogja látványosan kikezdeni, csak sokkal több kell belőle, a dobozon négyzetméterben megadott mennyiség kb. felére lesz elég hígítás nélkül.

_dsc0819_1.jpg

A felvitelt ecsettel, hengerrel és szórással is meg lehet tenni, én hajlított radiátorecsettel csináltam, mert ezzel tudtam a legjobban a résekbe dolgozni a festéket. A kissámli fontos alapkellék, így kényelmesen, hajlongás nélkül lehetett haladni.

_dsc0818.jpg

_dsc0817.jpg

_dsc0837.jpg

Már az első réteg is meglehetősen szépen fedett közelről:

_dsc0839.jpg

_dsc0841.jpg

...távolról meg pláne:

_dsc0836.jpg

Apukám időközben feltolta a második réteget, és már a külső oldalon is fent figyel az első, szóval legközelebb ezt is meg tudom Nektek mutatni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr7014330439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása