Csináld magad: hét egyszerűen elkészíthető ülőke

2017. január 31. 14:39

A kis ülőkék nagy előnye, hogy változatosan használhatók. Ha a fotelben ülünk, akkor a lábunkat támaszthatjuk rájuk, ha sok a vendég, előléphetnek ülőhellyé vagy lerakóasztallá. Éppen ezért egy darab sokszor nem is elég belőlük egy háztartásba. Szerencsére akár otthon is barkácsolhatunk magunknak ülőkéket használt gumiabroncs, ládák vagy akár egy egyszerű vödör felhasználásával.

1. Egy használt gumiabroncs tökéletes alap arra, hogy ülőkét alakítsunk ki belőle, már csak be kell borítani valamivel, hogy kényelmesen csücsülhessünk rajta. Itt vastag kötelet használtak ehhez.

uloke1.jpg

2. Egy szép doboz is alkothatja az ülőkénk vázát, már csak az ülőfelületet kell kialakítanunk egy rétegelt lemez, egy méretre szabott szivacs és egy az egészet beborító textildarab segítségével. Ha felnyitható a teteje, akkor még pakolhatunk is bele.

ulok2.jpg
3. Ki gondolná, hogy ez a csinos ülőke egy sima vödörből készült?

uloke3.jpg
4. Egy kocka formájú babzsákot még szerényebb varrótudással is elkészíthetünk.

uloke4.jpg
5. A leleményes újrahasznosítás csúcsa ez a puff, aminek az alapját PET-palackok adják.

uloke7.jpg

6. Vendégágy és többféle ülőke is egyben ez a csalafinta matrac. Ehhez már kicsit komolyabb varrótudomány és elszántság szükséges, de házilag is megvalósítható.

uloke8.jpg

7. Egy kis kezelés után egyszerű fatuskókból is lehet kényelmes kisszék. Kerekeket nem árt felszerelni rájuk, mert különben a súlyuk miatt nem nagyon tudjuk mozgatni őket.

uloke9.jpg 
Képek forrása:

Style me pretty
DIY joy
Pretty Handy Girl
Shelterness

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr6112171514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása