Grillezés a világ körül

2015. július 22. 12:24

Ha nem tudsz hirtelen kiruccanni egy világkörüli gasztrotúrára, hogy első kézből – és falatból – szerezz tapasztalatot arról, hogy hogyan grilleznek a világ különböző tájain, akkor ezt a cikket el kell olvasnod! Megspóroljuk Neked a repülőjegyet és talán kedvet is kapsz ahhoz, hogy kipróbáld otthon!

Ha kerti grillezésre adod a fejed, jobb ha előre gondoskodsz néhány alapfelszerelésről, ilyenek például a különböző speciális tisztítóeszközök, mint például ez a tisztítófolyadék vagy ez a szivacsos tisztítókefe. A beüzemelésnél pedig nagy hasznodra lehet ez a grillgyújtó, amely még erős szél esetén is gyorsan lángra kap.

Ha tehát megvagy az alapokkal, lássunk is munkához, nézzük meg, mások hogyan csinálják!

Tudtad, hogy Japánban például lapos grill sütőlapon, a hibachin készítik el az ételeket, amely nemcsak kültéri, de benti használatra is alkalmas? Itthon is biztos találkoztatok már vele, hiszen a tradicionális japán látványkonyhák egyik elmaradhatatlan kelléke. Az egyik legjellegzetesebb fogásuk az úgynevezett yakitorit, amely nem más, mint jellegzetes japán fűszerekkel és szószokkal elkészített, nyársra tűzött csirkehús.

dreamstime_s_40783343.jpg

Maradva az ázsiai konyhánál, Kínában a nálunk is ismert nyárson sütés technikáját használják, ez a Siu Mei. A kerti grillezések alkalmával általában sertéshúst készítenek, amelyet szójával, fokhagymával, mézzel és gyömbérrel ízesítenek.

Talán nem is gondolnád, de Oroszországban is nagy hagyománya van a kerti grillezésnek, vagyis a mangalnak. A szó török eredetű, a jelentése pedig, „hordozható”. A tipikus mangal típusú étkezés egyik alapfogása mindig valamilyen hús, gyakran készítik el a köftét, vagyis húsgolyót, vagy a hazánkban is gyakran fogyasztott saslikot.

dreamstime_s_50442178.jpg

A németországi kerti grillezés elképzelhetetlen lenne a Schwenker nélkül, amely egy tűz fölé feszített grillrács, amelyen – nevéhez hűen – hintáznak a finom fogások. Például a Schwenkbraten, amely egy paprikával, cayenne borssal, fokhagymával és oregánóval ízesített sertéshús. Ha egy igazi, germán hangulatot idéző estével szeretnéd meglepni vendégeidet, akkor ajánljuk ezt a kerti szalonnasütő szettet, nyárs és bográcstartóval.

Ha legközelebb vendéged érkezik e távoli országok valamelyikéből, vagy csak szeretnéd elkápráztatni barátaidat egy klassz grillvacsorával, nézz szét áruházainkban, vagy keresd fel online webshopunkat [http://www.praktikerwebshop.hu/praktiker/aruhazak-ajanlatai/29/kerti-grill-kinalatunk-/639/ ], ahol kedvedre válogathatsz a legjobb kerti grillek közül. 

Ha azonban maradnál a jól bevált kerti grillezésnél, íme egy korábbi cikkünk, egy jól bevált recepttel! Ha szeretnél többet tudni a témában, akkor feltétlenül olvasd el cikkünket, amelyben hasznos tippekkel látunk el, hogyan tedd még egyszerűbbé a kerti grillezést.

(Forrás)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr547646788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása