Mit főzzünk nyáron a kertben?

2014. július 09. 09:27

A nyári grillezések alkalmával nem csak húsokat és zöldségeket grillezhetünk, hanem komplett egytálételeket is a tűzre dobva süthetünk. Az alufóliának köszönhetően változatos grillbatyukat állíthatunk össze.

Fóliában sült francia lecsó

Hozzávalók:

2 nagyobb padlizsán

2 nagyobb paradicsom

3 tv paprika

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olívaolaj

2 közepes cukkini

1 ág friss rozmaring

1 ág friss kakukkfű

só 

Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmosom. A padlizsánt és a cukkinit kockacukornyi kockákra vágom, a paprikát felkarikázom. A paradicsomnak leforrázom a héját, majd szintén karikákra szelem. A hagymát egészen vékony karikákra vágom, a fokhagymát felkockázom. 

Egy nagyobb fóliába sütőpapírt teszek, majd ráteszem a paprikát, a hagymát, erre jön a cukkini és a padlizsán, majd a fokhagyma és a paradicsomszeletek. A tetejére kerülnek a fűszerek, majd egy kis olívaolajjal meglocsolom, és ha minden a csomagban van, akkor óvatosan összefordítom a fólia szélét, és megpróbálom hermetikusan bezárni.

Addig sütöm, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Tálalás előtt finoman sózom.

husi.jpg

Baráti összejövetelek alkalmával érdemes a hússütésnél arra is gondolni, mi van, ha valaki bizonyos húsokat nem eszik. Ilyenkor jó pont lehet, ha többfélét is bepácolunk is kisütjük a kerti grillen – a vendégeink biztosan értékelni fogják figyelmességünket.

 

10 szelet sertéstarja

10 db csirkecomb

10 szelet marharostélyos

6-8 db tv paprika

5-6 db paradicsom

6-7 normál fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

2 db cukkini

1 db csillagtök

6-7 db burgonya

1 kk őrölt fekete bors

2 kk őrölt pirospaprika

1 kk ételízesítő

ízlés szerint paprikakrém

kevés só

25 dkg házi (békési) füstölt szalámi

15 dkg házi (békési) füstölt kolbász

20 dkg házi füstölt szalonna

A pácoláshoz: 

fél fej zúzott fokhagyma

1 mk szemes bors

4-5 db babérlevél

2 fej vöröshagyma

fél fej fokhagyma

1 kk őrölt pirospaprika

1,5 dl étolaj/olívaolaj 

Elkészítés 

A húsokat egyben pácoljuk, és 1 napig állni hagyjuk hűtőben.

A szalonnát apró kockákra vágjuk (bőrével együtt!), és félig kisütjük a tárcsán a nagyobb darabokra szelt vöröshagymával együtt.

A húsokat fajtánként sütjük fűszerezve a szintén fűszerezett zöldségekkel együtt. A sült zöldségeket kivesszük, és tesszük az újat, mert ez hamarabb sül, mint a hús. A húsokat időnként forgatjuk, és középről a tárcsa szélére húzzuk - ezt addig ismételjük, míg meg nem sült (így omlós és puha lesz, nem szárad ki).

A füstölt kolbászt/szalámit eközben sütjük ki, ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg.

Friss házi kenyeret adunk hozzá, és tálaljuk.

(mindmegette/nosalty)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr716485089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása