Kärcher gőztisztító - teszt

2015. július 07. 13:07

A Praktiker Facebook-oldalán futó "Tesztelőket keresünk" játékának újabb köréhez értünk, amikor is egy Kärcher gőztisztítót lehetett tesztelni. A legjobban sikerült írás Madla Kaludiáé lett, így ő nyerte meg a terméket. Íme a beszámolója:

Először is köszönjük a lehetőséget, hogy az otthonunkba beköltözhetett ez a kis csodagép reméljük nem csak 2 hét erejéig.  Február  1.-én költöztünk be az új lakásunkba, de folyamatosan folytak ezután is a felújítások.  Rengeteg  glettelés, csiszolás, festés, mondanom sem kell, rengeteg por volt a lakásban még akkor is, ha tízszer egymás után felmostam.  Hiába voltak a szőnyegek, kanapé, ágy letakarva a por sajnos rajtuk is megtelepedett.  Mikor láttam, hogy tesztelőket keresnek a  Kärcher gőzgép kipróbálására, egyből tudtam, hogy nagyon szeretném kipróbálni ezt a kis gépet, főleg azért is, mert a Falforgatók című műsorban folyamatosan találkoztam velük.

Felújítás után Kärcher termékekkel varázsolták csodásan tisztává a lakást. Már akkor eldőlt, hogy egyszer beruházok,  ha lehetőségem  lesz rá. Egyből, ahogy meghozta a futár, rögtön indult a csomag feltépése, pontosan úgy mint a kisgyerek karácsonykor az újonnan kapott ajándékait. A dobozban ott ült a kis csodamasina mindenféle kiegészítővel. A csomag tartalmazott minden olyan összetevőket, amellyel  egy komplett lakást ki lehet  pucolni.  Első ránézésre kicsi, könnyű és praktikus gőzgép.  A tájékoztatási útmutató átböngészése után beüzemeltük a kis masinát. A víz feltöltése után kb. 3 perc múlva üzemkész is volt. Kifejezetten jó ötletnek tartom, hogy üzemkész állapotban, míg van nyomás a készülékben automatikusan lezárja a fedelét, így tehát teljesen el kell használni az összes gőzt, hogy újból üzembe helyezzük.  

Elsőként a fürdőszobába használtuk a szappanlerakódások ellen. Még a legmakacsabb vízkővel is elbánik. Elképesztő volt látni, ahogy tolja maga előtt a gőz a lerakódásokat. Ezután csak annyi volt a teendő hogy vizes ruhával áttöröljük a területet és csodásan tiszta is lett, s ami a legfontosabb számomra, hogy vegyszer NÉLKÜL értük ezt el! Kifejezetten jól alkalmazható a cement alapú illetve szaniter fugázó és tömítő tisztítására is egyaránt. Szép eredményt értünk el a fürdőszoba csempéinek a gőzölésekor is. A tükör csíkmentesen tisztítható, a kis kefe illetve a kis pamacs segítségével.

A mosógép öblítőtartályáról szinte leolvadt a lerakódás, a kis hozzáférhetetlen helyekről szintén percek alatt eltávolítottuk a koszt. Kényes terület a WC csésze környéke is, de nem annak, akinek ez a gépe van otthon. Ezelőtt Domestossal, ecettel és mindenféle WC tisztítóval dolgoztam. Volt, hogy órákon keresztül  takarítottam ezt a kis helységet, hogy megfelelően tiszta legyen.  A legkisebb helyekről is eltávolította a koszt, szennyeződést, és nem maradt más csak a csillogóan tiszta mellékhelyiség és a tisztaság illata. Következő állomás a járólap felmosása volt az előszobában,  amit a szuper padló szettel  mostunk fel, ami szintén tartozék volt.  Gyorsan, könnyedén végigsiklik a padlón, minden résből, fugából eltűnt a szennyeződés és a lerakódott por. Nem hagy nyomot mag után és szinte másodpercek alatt fel is szárad.

gozgep1.JPG

Kétszer kellett újratöltenem a gépet a felmosás alatt. Meglepően egyszerű és biztonságos az újratöltés. Esély sincs arra, hogy az ember megégesse magát a kitörő gőztől, mivel az eszköz egészen addig nem engedi az újratöltés ameddig teljesen nem üres, gőzmentes a készülék. A biztonságért külön piros pont. 

goztisztito1.JPG

goztisztito2.JPG

A párom kitalálta, hogy ő márpedig ki fogja gőzölni a nappaliban lévő szőnyeget. Nem voltam benne egészen biztos, hogy alkalmas lesz rá. Most már áldom az eget hogy bevetettük a szőnyegre is. Egyszerűen maga a csoda… Felfrissült a szőnyeg,  olyan mint új korában.  A kefés fejnek köszönhetően mindenféle hajszálat, benne lévő koszt  összeszedett, úgy,hogy előtte jó alaposan felporszívóztunk.

goztisztito3.JPG

Eztán csak jobban megjött a takarítási kedvünk és a redőny belső felét is alaposan kitakarítottuk. Gondolom, tudják, miről beszélünk. Csak 5 percbe tellett az öt nagyablak mögötti redőny belső felületének lepucolása.

goztisztito4.JPG

A kefés részét nem csak erre használtuk, hanem a bejárati ajtó és a páraleszívó teljes át takarítására is a konyhában.Itt érzékeny terület a gáztűzhely és ezt mindenki tudja. Az inox tűzhely felülete gondos takarítás után is foltos, csíkos maradhat. Érdemes egy utógőzölést végrehajtani rajta a teljesen tiszta, foltmentes tűzhelyt mondhassunk magunkénak a konyhait takarítás után. 

goztisztito5.JPG

Hihetetlen amit ez a kis gép tud, amekkora erő van benne, és amilyen hatékonyan eltávolítja a koszt bárhonnan szimplán 2,5 deciliter vízzel, vegyszer nélkül.  Nagyon örülnék ha továbbra is nálunk maradhatna, és nem csak azért, mert tényleg gyönyörűen tiszta lesz tőle minden, hanem azért is mert egyszerűen jó vele takarítani és érezni utána a friss,tiszta illatot a lakásban. Hamarosan kisbabát szeretnénk, emiatt még inkább örülnénk, ha továbbra is maradna nálunk ez a csodagép, hogy a jövőben is vegyszermentesen tudjam takarítani a lakást.  Mindent összevetve, szerencsésnek érzem/érezzük magunkat hogy kipróbálhattuk ezt a multifunkciós gépet.  Kis helyen elfér, nagyon kompakt kis mérete ellenére még is egy nagyon erős gépről beszélünk, ami elbánik akár a legmakacsabb zsíros lerakódással,vízkővel,lerakódásokkal a lakás bármely területén.

Köszönjük a lehetőséget, egy élmény volt :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr227607396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása