Így burkold a padlódat járólappal - 1.rész: Az alapok

2015. február 19. 16:49

Ha néhány alaplépéssel tisztában vagyunk, akkor lehet szó parkettáról, laminált padlóról, vagy padlószőnyegről, a padló burkolása nem is lesz akkora kihívás, amit ne lehetne teljesíteni.

Az egyik legfontosabb dolog a házi barkácsolás során, hogy az alap, amin majd dolgozunk, a lehető legtisztább legyen, száraz, valamint stabil. Ha már 2-3 mm-es eltéréseket tapasztalunk, szánjunk időt azok kiegyenlítésére! Ha erre van szükségünk, bizonyos dolgokat még az anyagunk megvásárlása előtt gondoljunk át, például van padlófűtés a burkolandó felület alatt? A másik fontos szempont, hogy az aljzatkiegyenlítők többnyire 1-15 mm vastagságot tudnak egy rétegben, így amennyiben nagyobb eltérések vannak, két választásunk marad: vagy több rétegben aljzatkiegyenlítőzünk, vagy több cm eltérés esetén betonozunk (esztrich). Aljzatkiegyenlítésnél a másik szempont amit ellenőrizzünk, hogy a leöntés után mennyi idővel burkolható, mivel van olyan kiegyenlítő, ami csak több nap után, de van olyan is, ami maximum 1 nap után burkolható. 

dreamstime_s_26949552.jpg

Jó észben tartani, hogy ne térjünk el a gyártó által leírt instrukcióktól, hanem alaposan olvassuk át azokat és tartsuk is be azokat! Törekedjünk arra, hogy olyan felületet képezzünk, ahol maximum 2-3 mm az eltérés, így biztosítjuk magunknak a sikeres burkolást.

Annak érdekében, hogy a burkolatunk egyenletesen elosztva jelenjen meg a felületen, akkor mérjük ki, mi és hova kerül majd a lerakáskor, például húzzunk középen egy egyenest, vagy jelöljük be a lapok elhelyezkedését.

Ellenőrizzük a derékszöget is abban a szobában, ahol dolgozunk, így elkerülhetjük, hogy a négyzethálóban lerakott járólap esetén pont a látszó falnál csökkenjen folyamatosan a lap mérete.

Az ehhez szükséges eszközöket, mint például a vízmértéket, az aljzatkiegyenlítőt akár a Praktiker webshopjából is megrendelhetjük.

(via)

Szólj hozzá!
Címkék: padló járólap

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr637189501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása