Padlóápolás: Így ápold a parkettádat

2015. február 13. 15:00

Miután tanácsokat adtunk a laminált padlók ápolásáról, szót kell ejteni a parkettáról is. 

A fa padlóburkolat az érzékenysége miatt kitüntetett figyelmet kíván. Egyrészt figyeljünk oda a levegő megfelelő (50-60 százalékos) páratartalmára, amit a fűtési szezonban páradúsító szobanövények segítségével hozhatunk egyensúlyba - és persze a rendszeres szellőztetéssel. A túlzott felfűtéssel pedig vigyázzunk, ugyanis így megelőzhetjük, hogy a parkettánk megrepedezzen, vagy megduzzadjon. 

A parkettánk portalanítása történhet porszívóval, de száraz portörlővel is. Ha egy kicsit összekoszolódott, akkor alaposan kicsavart, nedves ruhával is lemoshatjuk a szennyeződést. 

dreamstime_s_42346475.jpg

Figyeljünk oda, hogy ne kerüljön nagy mennyiségben víz, vagy vegyszer a parkettára, ellenkező esetben amilyen gyorsan csak tudjuk, szárítsuk fel azt, a nedvességre ugyanis nagyon érzékeny ez a felület. 

Hogy ne karcolódjon össze a parketta, a rajta lévő asztalok, székek lábaira filcalátétet ragasszunk. A hölgyek figyelmét pedig hívjuk fel arra, hogy a tűsarkú cipő a keményfából készült parkettán is nyomot hagyhat.

A parketta ápolására is több, speciálisan kialakított tisztítót lehet vásárolni, ezeket a Praktiker webshopjában is megtaláljuk.

Szólj hozzá!
Címkék: parketta

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr747172071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása