Mit érdemes tudni a kompakt fénycsövekről?

2014. szeptember 29. 10:56

Nemrég már érintőlegesen szóltunk a kompakt fénycsövekről, azonban a vásárlókban sok a kérdőjel ezekkel a termékekkel kapcsolatban. Mik az előnyei? A lakás melyik pontján érdemes használni?

A kompakt fénycsövek akár 70-80 százalékkal is kevesebb villamos energiát használnak fel, mint a hagyományos izzók. Emellett ugyanazt a megvilágítási szintet biztosítják, tehát úgy tudunk rengeteg energiát megtakarítani, hogy a komfortérzetünk nem csökken. Azt viszont jó tudni, hogy néhány kivételtől eltekintve ezeknek a kompakt fénycsöveknek nem szabályozható a fényerejük.

Ha az időtartamot nézzük, akkor a kompakt fénycsövek 6-10 000 órás élettartam jellemző, míg a hagyományos csak 1000 órán át működnek. Régebben az egyik legnagyobb ellenérv az volt a kompakt fénycsövekkel szemben, hogy több lámpatestbe nem lehetett azokat behelyezni a méretük és a formájuk miatt. Ma azonban ez sem lehet kifogás a rendkívül színes palettának köszönhetően.

Node a lakásban mely szobákba érdemes ezeket beszerezni? A válasz nagyon egyszerű: ahol a lámpát naponta legalább 3-4 órán át használjuk, vagyis tökéletes választás az étkezőbe, vagy a konyhába. A lényeg, hogy ne oda tegyük, ahol rendszeres a ki-bekapcsolás (mint például a mellékhelyiség).

A kompakt fénycsöveknél rengeteg típus közül válogathatunk, a Praktiker webshopjából pedig ide kattintva online is megrendelhetjük a számunkra leginkább megfelelőt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr526740967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása