Kezdődik az iskola: hogyan alakítsuk át a gyerekszobát?

2014. augusztus 14. 11:40

Az iskoláskorú gyermekeknél már inkább háttérbe szorulnak a játékok, és előtérbe kerülnek a tanulással kapcsolatos dolgok. Arról már írtunk, hogy a tanulósarok kialakításához szükség legfontosabb dolgokat (íróasztal, szék) hogyan válasszuk ki úgy, hogy a kicsinek az pont ideális legyen.

dreamstime_s_22049639.jpg

Minden gyereknek szüksége van jól áttekinthető és rendszerezhető tárolóhelyekre, kényelmes székre és jól kihasználható asztalfelületre, de a tanulósarkot azzal tehetjük kedvessé és személyessé, ha azt a gyermekünk személyes igényeihez és kedvteléseihez is igazítjuk. Ez mindenekelőtt azért is fontos, mert attól, hogy iskolába kezdett járni, nem szükségszerű, hogy a korábbi hobbijait, szokásait elfelejtse.

Ha szeret rajzolni vagy kézműveskedni, legyen egy felület (például a falon), ahová látványosan elhelyezhetőek a munkái, és legyenek könnyen elérhető helyen a festékek, ecsetek, hiszen bármikor rájöhet a kis művészre az ihlet.

Ha érdeklődik a térképek vagy a csillagképek iránt, válasszunk számára ilyen témájú könyöklőt (asztali alátétet) vagy mágnestáblát.

Ha rajong a foci, a lovak vagy a balett iránt, engedjük meg, hogy legyenek a szobájában erre utaló „jelek”. A szoba alapszíneit és hangulatát adhatják például egy futballcsapat mezének színei vagy egy tütüszoknya fodros jellege.

Kulcsra zárkózni még nem jó egy kisiskolás gyereknek, de azt megengedhetjük, hogy egy „behajtani tilos” vagy egy „ne zavarj” táblát helyezzen az ajtajára. Semmi rossz nem fog történni, lehet, hogy éppen a karácsonyi ajándékunk készül nagy titokban.

(via)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr906602833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása