Gázfűtés helyett kandalló (2.)

2013. szeptember 23. 08:00

A kandalló  feladata korábban csak egy helyiség fűtése volt. Idővel megalkották a zárt, vízzel hűtött tűzterű kiviteleket, amelyek megtartva az esztétikumot,  kazán  jelleggel  üzemeltetve  több  helyiség ellátására is alkalmassá váltak.

1309kandallo03.jpg

A szén-, fa-, vagy vegyes tüzelésű kályhánkat csak aprított fával, papírral, illetve a kereskedelemben kapható alágyújtóssal gyújtsuk be. A jó tűzifa száraz, legfeljebb 20 százalék nedvességtartalmú keményfa. Soha ne használjunk éghető folyadékot (pl. petróleum, gázolaj, benzin) a tűz élesztésére, mert súlyos robbanás és sérülés lehet a végeredmény. A tűzhelyek tisztításakor összegyűlt hamut, salakot csak teljesen kihűlt állapotban, vagy vízzel lehűtött állapotban öntsük a tárolóba.

1309kandallo04.jpg

X

Tekintsd meg kandalló választékunkat és kandalló tisztító készleteket!

Szólj hozzá!
Címkék: fűtés kandalló

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr925503303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása