A kandalló feladata korábban csak egy helyiség fűtése volt. Idővel megalkották a zárt, vízzel hűtött tűzterű kiviteleket, amelyek megtartva az esztétikumot, kazán jelleggel üzemeltetve több helyiség ellátására is alkalmassá váltak.
A szén-, fa-, vagy vegyes tüzelésű kályhánkat csak aprított fával, papírral, illetve a kereskedelemben kapható alágyújtóssal gyújtsuk be. A jó tűzifa száraz, legfeljebb 20 százalék nedvességtartalmú keményfa. Soha ne használjunk éghető folyadékot (pl. petróleum, gázolaj, benzin) a tűz élesztésére, mert súlyos robbanás és sérülés lehet a végeredmény. A tűzhelyek tisztításakor összegyűlt hamut, salakot csak teljesen kihűlt állapotban, vagy vízzel lehűtött állapotban öntsük a tárolóba.
X
Tekintsd meg kandalló választékunkat és kandalló tisztító készleteket!