Újra két keréken

2013. április 26. 09:00

Tavasszal elhagyjuk a tömegközlekedési eszközöket, és újra biciklire pattanunk. Azonban a hosszú tél miatt kerékpárunk elhanyagolt lehet, ezért feltétlenül nézessük vagy nézzük át, mielőtt újra utcára megyünk vele.

1304kerekpar.jpg

A fékeket érdemes megújíttatni időnként, de mindenképp próbáljuk ki az első út előtt. A gumik elernyedhettek, ezért fújjuk fel minél keményebbre, vagy cseréljük le azokat. Az ülés legyen kényelmes, ne mozogjon menet közben, és a magasságát is állítsuk be. Ezt úgy ideális méretezni, hogy az ülés a csípőnkkel legyen egyvonalban, amikor a bicikli mellett állunk. A lámpákban is érdemes izzót cserélni, nehogy rosszkor égjen ki a körte. A rendőrök különös figyelmet szentelnek a biciklistáknak, így feltétlenül nézzünk utána, milyen tartozékokat kötelező a kerékpárra szerelni, mert súlyos bírságot von maga után ezek elmulasztása.

Bringa szereléséhez kerékpáranya kulcsot ITT vehettek.

Ha kiégett az izzó:

- első izzó dinamós lámpához ITT kapható

- hátsó izzót dinamós lámpához ITT szerezhettek be

Szólj hozzá!
Címkék: kerékpár

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr245231909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása