Karnis szereltés és dekorkép készítés

2011. július 26. 23:35

Míg én gyártom az eheti rajzos anyagot Nóra tudósít Judy hálószobájának befejező mozzanatiról a Csináld meg oldalon. Felkerült a karnis is a folyamatba, illetve megmutatjuk, hogy a maradék függönyanyagból hogyan csinált Nóra, a kontúrfilc királynője, dekor képet.

Előzőekben már írtam a karnis és függöny szobára gyakorolt hatásáról, azt a posztot a mese miatt is nagyon érdemes megnézni, de a karnisról a magyarázat a következő:

"A belmagasság nem volt túl nagy, az üvegfelület az egész falfelületet betöltötte. Éppen ezért, a karnist a mennyezetre szereltük, hogy a belmagasságot optikailag nyújtsuk kicsit a hosszan lelógó függönyökkel. Ugyanezen okból, karnistakarásnak nem drapériát használtunk, hanem egy vékony takarólécet, ami a padló színével megegyező. A függöny két oldalra elhúzható, hogy az anyag puhán keretezve oldja kicsit a nagy üvegfelület keménységét."

Dekorkép függönyből. Nórának több ötlete is volt, de végül maradtunk az egyszerű megoldásoknál. A maradék függönyanyagot OSB lapra feszítette, majd a tapéta mintát sablonnak használva dekorfilccel pöttyösre díszítette. Finom, visszafogott kép az éjjeliszekrényre, voilá.

Lépésről-lépésre útmutatót itt találtok.

Szép pöttyözést kívánok mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr213102831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása