Konyhakerti trükkök (1.)

2013. július 10. 09:00

Már javában teremnek a veteményesek. Ennek azonban szakszerű és gondos ápolás az alapja. Íme néhány konyhakerti trükk, amivel könnyebb lesz a gondozás.

1307vetemény02.jpg

(Fotó: Csulák Dóra)

Keresd a napot!

A legtöbb zöldség sok közvetlen napsütést igényel. Ez legalább napi 6 órát jelent. Így tehát olyan helyen veteményezzünk, ahol ez meg is valósulhat.

Kezdd kicsiben!

Nem kell túl nagy alapterületben gondolkozni. Meglepően sok minden megterem csupán egyetlen négyzetméteren. Kis területen kevesebb idődet veszi el a locsolás és a gazolás.

Kell a jó föld

Az egészséges, sok terményt hozó kert alapja a vizet jól vezető, morzsalékos, gazdag termőrétegű föld. Dúsítsuk szerves trágyával, komposzttal, szénával, vagy csalánlével.

A mulcsot ne hagyd ki!

Ahogy a díszkertekben is gyakran használják, úgy a veteményben is jót tesz a mulcs. Elnyomja a gazt és benntartja a talaj nedvességét. A levágott fűkaszálék nem a legmutatósabb, de a célnak éppen megfelel.

1307vetemeny03.jpg

Fenyőkéreg mulcsot ITT és ITT vehetsz.

Ha igazán dizájnos konyhakertre vágysz, szerezz be dekor fenyőkérget!

Szarvasmarha trágya ITT kapható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr805389880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása