Csináld magad: Halloween dekoráció

2018. október 29. 19:52

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk látványos Halloween dekorációt. 

A Halloween, itthon is egyre népszerűbb, bár azt kevesen tudják, hogy mi is a pontos eredete. A Halloween, eredetileg az aratás, betakarítás végét megünneplő pogány fesztivál volt, melyet az évszázadok során mindenféle vallási vagy egyéb hiedelmi szálak fontak át.

A Halloween hagyománya például nem is az Egyesült Államokból, hanem Írországból ered, és maga a szó, az angol Hallow’s Eve elnevezésből ered, ami a mindenszentek előtti estét jelenti.

A korábbi években már megszokhattátok, hogy nem nagyon készítünk véres-hullás dekorációt, de valami csak-csak beszűrődik hozzánk is az ünnepből, idén denevéreket engedtünk szabadjára a lakásban… Tartsatok velünk, megmutatjuk, hogy hogyan készíthetitek el Ti is ezt a roppant egyszerű, de nagyon látványos dekorációt!

dsc_5403.JPG

Amire szükséged lesz 

img_9194.jpg

  • 2-3 ív fekete karton
  • gyurmaragasztó
  • sablon 
  • fehér ceruza, olló, vonalzó

Munkamenet

1. Mielőtt nekiállnál a denevérgyártásnak, gondold végig, hogy kb. mekkora denevéreket szeretnél. A bejegyzésben látható mécsestartóra ragasztott denevérek 12 cm-esek, a falon pedig 20 cm-esek vannak. Döntésednek megfelelően nagyítsd vagy kicsinyítsd a sablonodat nyomtatás előtt.

img_9196.jpg

2. Fehér ceruzával rajzold körbe a sablont a fekete kartonon. 

img_9203.jpg

3. Vágd ki a denevéreket és az olló tompa élével karcold meg a denevér vállától a farkáig tartó két vonalat és a szárnyát hajtsd fel, így sokkal élethűbben mutatnak majd a falon. 

img_9204.jpg

4. Egy-egy pici darab gyurmaragasztóval ragaszd fel a falra és a mécsestartókra a denevéreket. 

img_9252.JPG

5. Készen is vagy.

img_9256.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr1214331843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása