Csináld magad: filléres húsvéti kiskosár

2018. március 28. 19:47

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Brandt Diána, a Masni Dekoráció blog szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készül az egyszerű húsvéti dísz. 

A tavasz egyik biztos velejárója, a húsvét. Ilyenkor tavaszba öltöztetjük lakásunkat, a téli hangulatú kiegészítők a dobozok mélyére vándorolnak, és minden, ami virágos, illatos és színes, lakásunk dísze lesz. Húsvét tojás nélkül - szinte elképzelhetetlen, így most egy nagyon könnyű módot mutatunk Nektek, hogy a klasszikus fonás helyett, hogyan ragaszthattok kötélből csini tojástartó kosárkákat! Tartsatok velünk!

dsc_3873.JPG

Amire szükséged lesz

img_5154.jpg 

  • pár méter 6 mm-es (pamut)kötél
  • ragasztópisztoly
  • maradék barna anyag, esetleg bőr a fülekhez
  • poharak (az egyszerű, egyenes oldalú és talpú poharak a legjobbak)

Munkamenet

Első lépés, fordítsd szájjal lefelé a poharat és készíts egy indító tekerést. Azaz kezd el tekerni a kötelet és rögzítsd 1-2 cm-ként ragasztópisztoly pöttyel egymáshoz a csigavonalakat.

img_5156.jpg

img_5157.jpg

Amikor akkora a tekerés, mint a pohár alja, akkor fordítsd át a poharat, úgy, hogy a tekerés kerüljön alulra.

img_5160.jpg

Most pedig felfelé indulj tovább, ugyanúgy, mint alul, 1-2 cm-ként ragasztópöttyel erősítsd egymáshoz a kötéltekercset. Ügyelj arra, hogy a poharat ne ragaszd hozzá a tekeréshez.

img_5162.jpg

Igazából te szabod meg, hogy mekkora kosárkákat szeretnél, de olyan 10-12 tekerést legalább érdemes csinálni a stabilitás miatt. Amikor elég nagynak ítéled a kosárkát, akkor vágd el a kötelet és a végét ragasztópisztollyal tedd bomlásbiztossá (egy nagyobb pötty ragasztó elég ehhez).

img_5163.jpg

Amikor elkészültél a kosárkával, vagy kosárkákkal, akkor ragassz nekik fület is. Nekem most volt egy darabka maradék barna bőröm itthon, de igazából bármilyen erősebb anyag megteszi. Vágj csíkokat, és ugyanúgy, ragasztópisztoly segítségével rögzítsd a kosárkák oldalára a füleket. 

img_5165.jpg

Készen vannak a cuki, kis tojás kosárkáid, nincs más hátra, mint várni a locsolókat Vagy, ha ehhez nem fűlik a fogad, akkor csak gyönyörködj bennük!

img_5167.jpg

dsc_3845.JPG

Jó munkát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr213786692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása