Egyszerű dekoráció tobozból, amit a kicsik is el tudnak készíteni

2017. november 12. 20:17

Ebben a bejegyzésben vendégszerzőnk, Séllei Lilla, a Csirek DIY-blog kreatív szerzője mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk karácsonyi dekorációt a kicsikkel.  

A karácsonyban az előtte álló hetek a legjobbak, pláne ha szánunk időt a közös készülődére, az együtt töltött időre. Akinek kicsi gyereke van, azoknak szuper közös program lehet, ha együtt készítik el a ház ünnepi dekorációját. Például egy ilyen mutatós és egyszerű, fenyőtobozból készült fenyőfát.

tobozbol_fenyofa_kesz_1500.jpg

Mire volt szükségem?

néhány tobozra
boros dugóra
zöld temperára
ecsetre
vízre
tálkára
ragasztó pisztolyra
snicerre

tobozbol_fenyofa_kellekek_1500.jpg

Hogyan csináltam?

A tobozokat zöld temperával befestettem. Az első festés egy alapozó festésnek tekinthető, ezután még egyszer át kellett kennem, hogy mindenhol befedje a festék. Erre szánjunk időt, az ecsettel alulról és felülről is fessük be a toboz levélkéit! A festék se túl híg ne legyen, se túl krémes. Előbbinél nem lesz elég intenzív a szín, utóbbinál pedig nehéz mindenhova juttatni a festékből.

tobozbol_fenyofa_lepesek_1.jpg

Míg vártam, hogy megszáradjanak a tobozok, sniccerrel levágtam a dugókat a megfelelő méretűre. Ezalatt bedugtam a ragasztó pisztolyt is, hogy legyen elég ideje felmelegedni.

tobozbol_fenyofa_lepesek_2.jpg

Mikor a festék megszáradt, a ragasztó pisztollyal rögzítettem a dugókat a tobozok alján, és készen is volt. A dugók felragasztásakor érdemes egyből ellenőrizni, hogy megáll-e a “fenyőfánk”, mert ha nem, akkor amíg folyékony a festék, tudunk korrigálni.

tobozbol_fenyofa_lepesek_3.jpg

tobozbol_fenyofa_lepesek_4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr1013251025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása