Praktikus karácsonyi készülődést! – 2. rész

2016. december 16. 16:56

Most, hogy végre fényárban úszik a kert, fényfüzér díszíti az ablakokat, ideje kiválasztanunk a karácsonyfát és az ünnepi dekorációt! Ahhoz, hogy karácsonyfát állítsunk még csak fenyőfára sem feltétlenül lesz szükségünk: választhatunk élethű műfenyőt, fából készült dekorfenyőt, de egy modern, minimalista otthont akár egyetlen fenyőág is képes feldíszíteni. Sőt, ha elég bátrak vagyunk, a fenyőalakban falra erősített személyes tárgyaink is kirajzolhatják a stilizált karácsonyfánkat, ahogyan az egymásra halmozott, izzósorral körbetekert könyvhalmaz alatt is jól mutatnak az ajándékaink.

shutterstock_149084435.jpgA formabontó megoldások közül azonban az örökzöld sörösüvegekből készült karácsonyfa viszi a prímet! Ehhez persze jó néhány rekesz sörnek el kell fogynia karácsonyig, de az üres üvegeken megcsillanó karácsonyi fények minden erőfeszítésünkért kárpótolnak majd.

Ha valami oknál fogva mégis a hagyományos fenyőfák mellett döntenénk, mindenekelőtt szükségünk lesz egy karácsonyfatalpra. Lehet műanyag, lehet fém, de egy fatuskó és egy körkivágó segítségével akár saját kezűleg is elkészíthetjük rusztikus karácsonyfatalpunkat. A neheze persze még hátravan, hiszen a fánkat még fel is kell díszítenünk. Az angyalkák, száncsengők, szalagok, gömbök, girlandok és fényfüzérek együtt egész biztosan eklektikus hatást keltenének, ezért érdemes egyetlen stílust, színvilágot kiválasztanunk, és végig, következetesen mellette maradnunk.

shutterstock_154974956.jpgAmennyiben biztosra szeretnénk menni, a vörös és az arany klasszikus párosításával nem nyúlhatunk mellé, ráadásul az üveg gömbdíszek, a textil dekorszalagok és a girlandok is egyaránt kaphatóak arany, illetve piros színben is. Érdemes azonban évről évre kísérleteznünk, hiszen jobbnál jobb párosítások léteznek. Az arany passzol a fehérhez is, a piros-fehér kombináció igazán a fából készült díszeken mutat jól, de a barna és a természetes hatású bézs árnyalatok is remekül illenek egymáshoz. Persze nem kell mindenáron leragadnunk a szokványos karácsonyi színek és formák mellett!

shutterstock_115747786.jpgAz egyik lehetőség, ha feldobunk néhány türkiz vagy sárga színű karácsonyfadíszt egy hófehér műfenyőre, majd felaggatunk rá egy-két szürke csengettyűt – a hatás garantáltan nem marad el. A másik ennek épp az ellenkezője. Cseréljük pattogatottkukorica-láncra a fényfüzért, akasszunk fahéjrudakat, fenyődobozt, mézeskalács figurákat, fajátékokat és fából készült díszeket a karácsonyfánkra! A fenyő új életre kel a természetes dekorációtól, a gyerekek saját készítésű díszei pedig kifejezetten jól mutatnak majd a fán.

Már csak arra kell ügyelnünk, hogy még véletlenül se kerüljön fel az összes szaloncukor a karácsonyfára, különben az éppen arra járó családtagok még vízkereszt előtt megkopasztják a gondosan feldíszített fánkat…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr9312052395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása