Így kerek a világ!

2016. október 14. 11:00

Mindenkinek megvan az a jelenet az Üvegtigris második részéből, amikor Csoki először köszönt be Lalihoz oldalkocsis csodajárgányán? Persze, hogy meg. A felturbózott Babetta jóval praktikusabb kétkerekű társainál. Ugyanúgy felborul, mint elődje, oldalkocsijában azonban alapfelszereltség a sörös rekesz. Csoki motoros triciklije a gyakorlatiasság iskolapéldája. Nyeregbe pattanni egyébként is nagyon szórakoztató, néhány praktikus kiegészítővel pedig még hatékonyabbá tehetjük. A lehetőségek tárháza szinte végtelen.kepkivagas_5.JPGManapság a hegyi, az országúti, a városi és a túrakerékpárok a legnépszerűbbek, két különleges típuson azonban mindenképpen érdemes elgondolkodnunk. Az egyik az elektromos tricikli. Csoki járgányához hasonlóan ezt sem kell tekernünk, elfér rajta a sörös rekesz, és még csak fel sem borul. A másik az összecsukható bicikli, ami azért nagyon praktikus, mert az agglomerációból nem kell egészen belvárosi munkahelyünkig autóznunk. Megállunk, leparkolunk egy ingyenes zónában, kivesszük a bicajt a csomagtartóból, egyetlen mozdulattal széthajtjuk, és betekerünk a belvárosba.

shutterstock_448544377.jpgAkárhogy is választunk, a legalapvetőbb védőfelszerelések nélkül még a közértbe se induljunk útnak. A bukósisakok elsősorban a sérülésektől óvnak meg minket, a jó minőségű kesztyűk a tenyerünket tehermentesítik, eső ellen pedig köpönyeggel védekezhetünk. Esőkabátban a baleseteket is nagyobb eséllyel ússzuk meg szárazon, hiszen – rikító színének köszönhetően – rossz látási viszonyok között is felhívja ránk a figyelmet. Néhány fényvisszaverő pánttal még többet tehetünk a láthatóságunkért.

shutterstock_223698154.jpgA csomagok szállítása két keréken sem okoz gondot. Maradhatunk a klasszikus, piacra járós fonott kosárnál. Választhatunk a túramotorok hátsó dobozaira emlékeztető csomagtartót is, de a gyorszáras fémkosár is kifejezetten praktikus, hiszen bevásárláshoz elég csak leakasztanunk a kormányról. Utóbbi esetén ráadásul a hátulra szerelt gyerekülésről sem kellene lemondanunk, de ha ponyvás utánfutóban furikázzuk a trónörököst, éppen olyan helye lesz, ami megilleti. Fejedelmi.

A tél közeledtével biciklink tárolása már okozhat némi fejtörést, a megoldás azonban ezúttal is karnyújtásnyira van tőlünk. Elég egy szabad falfelület, és egy kerékpártartó segítségével a leghétköznapibb bicajból is menő dizájntárgy válik. Nagy belmagasságú lakásban persze adja magát a mennyezet, ennek az okos kerékpárliftnek köszönhetően pedig egész biztosan nem fogunk belebotlani biciklinkbe.

Persze akkor se keseredjünk el, ha odakint ítéletidő tombol, és nem tudunk kimozdulni otthonról. Pattanjunk fel a szobabiciklinkre!kepkivagas2_2.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: tippek

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr9211801623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása