Milyen legyen idén a karácsonyfa?

2015. december 01. 14:15

Kövessük a trendeket, vagy legyen egyszínű, esetleg maradjon sokszínű a fánk? A világ egyik legnagyobb karácsonyi vásárát hívjuk segítségül.

Ahogyan haladunk karácsony felé, egyre többször kell elővenni a kérdést, valamint a tavalyi (tavalyelőtti, gyerekkori) díszeket: hogy akkor mi is legyen idén? Legyen új színe a fánknak? Maradjon a hagyományos, vagy inkább a trendeket kövessük?

Minden évben a németországi Frankfurtban rendezik meg azt a nagy karácsonyi vásárt, ahol bemutatják azokat a fő trendeket, amelyek az adott évben uralják a karácsonyt. A Christmasworld-ön az alábbi 4 fő csapásirányt határozták meg 2015-re.

Tender Poem, avagy a lágy vers:

0002.jpg

Ebben a stílusban az ezüst és az arany azonban nem hivalkodó, csak egy parányit ragyog visszafogottan. Talán ezért is nevezik ezt a stílust egyszerre festőinek és költőinek, és az impresszionizmusra fogják a megszületését. Ugyanakkor itt a modern és nőies vonalak, a fehér, a szürke és a fémes színek dominálnak.

Mystic Ode, avagy a misztikus óda:

0001.jpg

Szenvedély és drámaiság jellemzi! De erőteljesen megjelenik benne a romantika is. A drámaiság a színekben is visszaköszön: a fekete, a sötétbarna, az arany és az izzó vörös is egyszerre megtalálható e stílusban. Viszont ne lepődjünk meg, nem áll távol ettől a flitter és a csillogás sem!

Inventive Hymn, avagy a találékony himnusz:

0004.jpg

Es stílus a tradicionális stílust ötvözi a modernnel akár az anyagokat, akár a színeket nézzük. Megjelenik a gyapjú, a fehér, a mustársárga, az olajzöld és a zsálya is.

Weird Diary, avagy a furcsa napló:

0003.jpg

Ez a leginkább különc stílus, már ami a színkombinációk használatát jelenti. A Street Art, a graffiti és a modern művészet ihlette meg a leginkább. A karácsonyt viccesen, humorosan prezentálja. Imádja a narancssárgát, de barátja a halvány rózsaszínnek is, és nem tud meglenni a menta, de még a sötétlila nélkül sem.

Bármelyiket is válasszuk, érdemes előbb megnézni, mi illik a lakásunkhoz, de leginkább önmagunkhoz és családunkhoz. És nem utolsó sorban, nyugodtan át lehet böngészni a téli katalógusunkat, ahol valamennyi stílushoz találhatunk díszeket, kiegészítőket.

(fotók innen)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr708139574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása