Légy készen a télre és az ünnepekre!

2015. november 16. 20:52

Egy régi német mondás szerint, „légy készen, mindig készen”. Adventhez közeledve nem is lehetne aktuálisabb ez az állítás. Ugyanis ez a legalkalmasabb időszak a téli kiegészítők és kellékek rendbe rakásához, hiszen ez már nem ősz, de még nem is a téli időszak. (Most tekintsünk el attól, hogy tavaszias napok is becsúsztak a novemberi időjárásba.) 

Lássuk, mi mindenre kell odafigyelni a ház körül és a házban, hogy ne az advent idején kelljen kapkodni.

praktiker_blog_1.jpg

Lakásdíszek

Érdemes elővenni a tavalyi vagy még régebbi díszeket a szekrényből. A hosszú állás és a legutóbbi fabontás sok sérülés okozója lehet. Most még időben ki lehet cserélni a törött gömböket, a fej nélküli szarvasokat és a megritkult hajú angyalokat. Hogy aztán karácsonykor ne pont a fán legyen a nagyobb, ám kellemetlen meglepetés!

praktiker_blog_2.jpg

Az ünnep fényei

Fontos időben leellenőrizni a karácsonyi izzókat is. Ma már egyre többen nem csupán a fára, de a lakás más pontjára, szekrényekre, falra is helyeznek izzósorokat. Ugyanakkor a kültéri díszek is nagyon népszerűek. Mivel az ördög nem alszik, és ezért éjjel is világítania kell, nézzük hát át tüzetesen a karácsony fénydíszeket. Most még bőven van idő beszerezni a hiányzó izzókat vagy épp fénysorokat.

praktiker_blog_3.jpg

Karácsonyfa és talpa

Az egyik legnagyobb veszélyforrás szenteste előtt a fa belehelyezése a tokba. Előzzük meg a problémát azzal, hogy megvizsgáljuk, nem kell-e megolajozni a tartó állítóját, stabil-e a tok, illetve van-e más javítani való a tartón. Ha törött, akkor még ezt is időben ki lehet cserélni.

Mostanában több családban állítanak műfenyőt, ami bár valóban egy örök darab, de nem árt azt sem átvizsgálni a karácsonyi hosszabb műszak előtt. Az ágak itt is sérülhettek, eltörhettek, a stabil tartó szintén létfontosságú.

praktiker_blog_4.jpg

Kinti felszerelések

A kültéri izzókról már ejtettünk szót, ennél sokkal banálisabb és kevésbé pompásabb átvizsgálni való a hólapát és az „útszóró só” (ami természetesen már csak nevében só, igazából útkálinak hívják és környezetkímélő). Bár eddig nem riogat bennünket a tél, de már megtapasztalhattuk az elmúlt években, március idusa is tud hirtelen nagyon havas lenni. Így nem kitéve magunkat az időjárás szeszélyeinek, szerezzük be a házunk körül elegendő mennyiségű útkálit.

De mivel a hó nem mindig olvad el magától, olykor a lapátot is elő kell venni, így nem árt, ha erős nyelű és ép „fejű” lapáttal várjuk a telet, pontosabban a havat. A karácsonyi előkészületekhez és felkészüléshez nagy segítséget nyújthat a nemrég megjelent katalógusunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr48084386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása