Hogyan tudod feldobni a hálószobádat?

2015. november 06. 10:57

Néhány apró trükkel igazán otthonossá, kuckóssá varázsolhatod a hálószobádat, hogy a nap bármely szakaszában jól érezd magad.

dreamstime_s_47313902.jpg

Polcok

Sokan sok minden tartunk a hálószobánkban – emlékeket, fényképeket, könyveket, mécseseket, plüssöket, stb. Minimális barkácstudással remek szekrényeket, polcokat szerelhetünk be a hálószobába, hogy ne úgy nézzen ki, mintha lomtalanítást tartanánk. Legyen szó akár fali polcról, akár egymásba rakható polcról, akár könyvespolcról, a lehetőségek tárháza szinte véget nem érő. Rendszerezzük a holmijainkat, és persze azok között tartsunk is rendet, máskülönben nem lesz esztétikus a látvány.

dreamstime_s_42870577.jpg

Párnák, takarók

A jó alvás egyik legkritikusabb pontja a megfelelő párna kiválasztása. Válogathatunk az anatómiai párnák között, amiből akár az ízlésünknek megfelelően egy elegánsabb darabot is beszerezhetünk. A különböző díszpárnákkal pedig remekül lehet játszani, választhatunk szív formájút, feliratosat, bőrhatásút, egyszínűt, mintásat, amilyet csak elvisel a szoba hangulata, vagy éppen az ízlésünk.

Ha szeretjük, ha mindig szépen be van ágyazva, érdemes vásárolni egy ágytakarót – ebből szintén találunk mintásat vagy egyszínűt is a Praktikerben. Ha mi, vagy a gyermekünk fázósabb típus, akkor a téli időszakra ajánlunk polár takarót, hogy az esetleges megbetegedéseket megelőzzük.

Takarót egyébként a nappaliba is beszerezhetünk, például a kanapéra, hogy az esti, téli időszakban a nappaliban se fázzon a család.

dreamstime_s_46214069.jpg

Asztali lámpa

A legtöbb hálószobában van éjjeli szekrény, ennek pedig egyik nélkülözhetetlen eleme az asztali lámpa. A klasszikus stílustól a modernig, a színestől a mintásig rengeteg választási lehetőségünk van. A sólámpáknak egyesek jótékony hatást tulajdonítanak - mi ebben nem kívánunk állást foglalni, mindenesetre nagyon szépek és hangulatosak ezek is.

Egyéb kiegészítők

Ne legyen üres a fal sem! Körbevehetjük magunkat fotókkal, ehhez válogathatunk az ízléses képkeretek közül, vagy válaszhatunk valamilyen dekor- vagy fali képet is, hogy ne legyen annyira üres és rideg a szobánk.

A meghitt hangulat pedig ne múljon azon, hogy nem tudjuk mivel megteremteni azt: érdemes néhány mécsest (akár illatosat is), illetve mécsestartót beszerezni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr798054930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása