Magasnyomású mosó 1400 W "Bluewater" - teszt

2015. szeptember 04. 14:34

A Praktiker Facebook-oldalán futó "Tesztelőket keresünk" játékának újabb köréhez értünk, amikor is egy Magasnyomású mosó 1400 W "Bluewater" eszközt lehetett tesztelni. A legjobban sikerült írás Varga Adrienné lett, így ő tarthatta meg az eszközt. Íme a beszámoló:

Nagy örömömre szolgált, hogy kisorsolásra kerültem a „Tesztelőket keresünk” játékukban, és ezáltal lehetőségem volt kipróbálni a Blue Water BHW 1470-es típusú magasnyomású mosót.

Izgatottan vártam a készülék megérkezését. Meglepetten tapasztaltam, hogy a 30 éves Sterimob készülékünkkel szemben milyen kicsi a mérete, és mennyivel könnyebb a súlya. Mondanom sem kell, hogy ez jelentősen megkönnyíti a munkát, valamint nem okoz gondot a mosó szállítása.

1_4.JPG

A doboz kibontása után azonnal nekiláttam a készülék összeszereléséhez, mely igen egyszerű volt. A mellékelt használati leírás pontos útmutatót ad a mosó használatára és paramétereire vonatkozóan. A magasnyomású mosót a vízvételi tömlőn keresztül a vízhálózathoz kötöttem, valamint a víz kimeneteli csatlakozóhoz tömlővel kapcsoltam a mosópisztolyt. Ezután elektromos áramhoz csatlakoztattam. 

Elsőként a ház körüli beton elemeken, mint a járdán, kerítés alapon, lépcsőn kezdtük el a gép tesztelését. A készülék kiválóan megtisztította a betont, sőt, a már félig lehulló vakolatdarabok eltávolításával is könnyedén elbánt.

Kifejezetten hasznos dolognak tartom, hogy a mosópisztoly végén található fúvókát állítani lehet, ezáltal könnyen szabályozható a kiáramló víz erőssége. A széles vízsugár esetében nagyobb felületen kíméletesebb tisztítást végezhetünk, míg a keskeny vízsugár kibocsátásakor erősebb, koncentráltabb hatást érhetünk el.

2_4.JPG

A fúvóka eltömítődése estén a tartozékként rendelkezésre álló fúvóka tisztítóval orvosolhatjuk a problémát. 

A tesztelést a kutyáink kedvenc szőnyegével folytattuk, ami igencsak poros és állatszőrös volt. Mosás közben láttuk, ahogy szennyezett víz folyik ki a szőnyegből. A végeredmény csodás lett, a szőnyeg teljesen állatszőr mentessé vált. 

3_4.JPG

Kíváncsiak voltunk, hogy vajon a készülék csak vízhálózatra kötve működik, vagy tartályból, kútból is képes kiszívni a vizet? Mi a medencében lévő vízzel teszteltük. A szűrővel ellátott slag végét a medencébe helyeztük, és a mosó működött! A PVC medence falát is megtakarítottuk. A nagy hőség egy kis mókázásra is lehetőséget adott. A fúvókát széles vízsugárra állítottuk, és mint egy párakapu hűsítő pillanatokat nyújtott számunkra a nagy melegben. :)

Anya rögtön kapott is az alkalmon és sorra hozta ki a szobanövényeket, amelyeket kellő távolságból gyönyörűen lehetett portalanítani.

A tesztelés neheze csak ezután következett. Családunk mezőgazdasággal foglalkozik, így mezőgazdasági gépeken folytatódott a megmérettetés.

4_2.JPG

A gépek portól, sártól, növényi részektől, olajtól erősen szennyezettek voltak, de ez a magasnyomású mosó a legmakacsabb szennyeződéseket is pillanatok alatt eltávolította.  A vékony fúvókának köszönhetően a nehezen elérhető helyekre is könnyedén behatolt a vízsugár. A készülék kellő hosszúságú vezetékekkel rendelkezik, így a nagyobb felületek takarítása is kivitelezhető.

Nem tudom, hogy negatívum, vagy pozitívum-e, inkább csak figyelmeztetés, hogy figyelni kell a távolság pontos megválasztására, mert olyan erős volt a vízsugár, hogy a traktor márkajelzésének feliratát lekoptatta.

Ugyan a készülék nem egy ipari méretű magasnyomású mosó, de kiválóan helyt áll nagyobb méretű és erősen szennyezett mezőgazdasági gépek takarításakor is, így bátran merjük ajánlani mezőgazdász körökben. 

5_2.JPG

Nagyon vártuk, hogy kipróbálhassuk a tisztítószer adagolót. Sajnos kifejezetten magasnyomású mosóhoz való tisztító folyadékot sehol nem tudtam vásárolni, így megfelelő hígítású gépkocsi mosó folyadékkal töltöttük fel a tartályt, amit a mosópisztolyhoz kapcsoltunk. Az autóra felvittük a mosószeres folyadékot, majd vízzel öblítettük. A magasnyomású mosó minden szennyeződést maradéktalanul eltávolított. 

6_1.JPG

Előnyök:

  • kis méret, könnyű súly
  • gazdaságos, takarékos működtetés (maximális átfolyás: 6,2 l/perc)
  • megfelelő hosszúságú vezetékek
  • kedvező árfekvés
  • könnyű kezelhetőség
  • sokrétű felhasználhatóság
  • és ami a legfontosabb: nagyon hatékony tisztító erő

 

Hátrányok:

  • hiányoljuk a ¾-es csatlakoztatási lehetőséget

 

A Blue Water BHW 1470-es típusú magasnyomású mosó két hét alatt a család tagjává vált. Az ember nem is gondolná, hogy milyen sokrétű tud lenni ez a készülék. Rendkívül gyorsan és hatékonyan tisztít, időt és energiát megspórolva. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Bízom benne, hogy még sokáig megörvendeztet és segítségünkre lesz ez a magasnyomású mosó.

 

Köszönjük, a tesztelési lehetőséget!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr927760486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása