Csak az a szép zöld gyep…

2015. május 14. 13:00

A fűnyírás megosztó feladat a ház körül, van akit kikapcsol, van aki szívesen elcserélné a kertjét addig, amíg ez a feladat meg nem oldódik. A fűnyírás néhány egyszerű lépéssel megkönnyíthető, sőt közkedvelt feladattá válhat a kerttulajdonosok körében.

Magyarországon először a Praktiker áruház kínálatában találkozhatunk a Tonino Lamborghini kerti kisgépekkel. Az anyamárkához hűen a prémium kategóriájú kerti kisgépeket is – fűnyírók, fűkaszák – magas színvonalú, innovatív belső és dizájnos külső kialakítás jellemzi.

am8_5498.jpg

A prémium minőséget nem csak a terméktulajdonságok garantálják, hanem a Tonino Lamborghini szakértelme is. A szakszerű szerviz-ellátással, valamint regisztrációt követő öt éves gyártói garanciavállalással is a vásárlók bizalmát kívánják erősíteni.

Teljesítményben és hatékonyságában, könnyedségében és megjelenésében is piacvezető Tonino Lamborghini kisgépeket keresd a Praktiker áruházaiban vagy a webshopunkban.


5 tipp, ami után kellemes időtöltés lesz a fűnyírás, és amiért a fű is hálás lesz:

1. Elég éles a fűnyíró pengéje? Fontos, hogy ne dolgozzunk életlen pengével, hiszen ez maradandóan károsíthatja a füvet: a vágássérülésektől bojtos lesz, és a levelek hegye 48 órán belül besárgul.

2. Mekkora az ideális fűmagasság? A magasabb kategóriájú kerti gépekben van magasságszabályozó, hogy évszaktól és fűtípustól függően megtaláld az ideális fűmagasságot. Nyáron érdemes megemelni a nyírási magasságot, ezzel növelhetjük a füvek ellenállóságát. Ha a fűnek nagyobb a levélfelülete, akkor árnyékoló hatással is rendelkezik és a gyökerek is mélyebbre hatolnak. Emiatt jobban tűri a szárazságot és nagyobb tartaéktápanyag-készletet tud tárolni.

am8_5625.jpg

3. Nem elég csak nyáron vágni a füvet! Szeptembertől csökken a nyírási igény. A tél beköszönte előtt az utolsó nyíráskor állítsuk a fűmagasságot alacsonyra. Ha enyhe a tél, akár karácsony tájékán is szükséges lehet lenyírni a füvet. Ha elhanyagoljuk, a magas fű egymásra borul a hó alatt, így ideális körülményeket teremt a hópenész kialakulására.

4. Milyen tempóban haladjak? Fontos, hogy a kisgépünk kerekei és kialakítása könnyen alkalmazkodjon a kert domborzati változásaihoz. Érdemes könnyű, formájában és kialakításában is magasabb kategóriájú gépet választani, annak érdekében, hogy az irányításunkkal a gép gyorsan és megfelelően tudjon irányt váltani. A tempó függ a gép teljesítményétől és a pengék élességétől is, általában kényelmes gyalogtempó választása megfelelő.

5. Találd meg a számodra megfelelő fűnyíró típust! Választhatunk benzines, elektromos és akkus fűnyírók közül. Ma már választhatunk olyan tulajdonságok közül is, amelyek a komfortérzetünket támogatják fűnyírás közben. Léteznek önjáró „funkcióval” ellátott gépek, amelyek segítségünkre lehetnek lejtősebb terepeken, választhatunk csekélyebb zajt kibocsátó gépek közül is, ami a városi életben hálás tulajdonság. Ezen kívül fontos lehet még az állítható karmagasság és a fűgyűjtő tartály mérete. A képlet egyszerű, ha nagyobb, kevesebbszer kell üríteni.

Gönczi Gábor is Lamborghinit túráztatott

Nem kell 300km/h-val repeszteni az aszfalton, hogy megtudd, milyen érzés egy Tonino Lamborghinit hajtani, hiszen Magyarországra is megérkeztek a prémium kategóriás fűnyírók! Május 8-án a fővárosi Bécsi úti Praktiker áruház kertjében bárkinek része lehetett egy felejthetetlen Tonino Lamborghini élményben – aminek csak a fű esett áldozatául! A bemutatón Gönczi Gábor vezette be az érdeklődőket a fűnyírás eddig ismeretlen élvezeteibe.

am8_5396.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr817458736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása