Ezért jó a geotermikus ház

2015. január 23. 16:24

Szinte az összes újépítésű háznál, legyen az ikerház, családi- vagy kertesház, társasház, stb., bátran kiépíthető és használható a geotermikus fűtés.

A geotermikus rendszer minden geotermikus ház esetében ugyanúgy működik, legyen szó családi házról, vagy tucatnyi lakásos társasházról. Csupán a geotermikus fűtésrendszer méretei változnak,  maga a ház igényei alapján.

dreamstime_s_23360495.jpg

A geotermikus fűtésrendszer 50-55 ºC hőt képes leadni, alacsony hőfokon működik. Ahhoz, hogy ez a hő elegendő legyen a ház fűtésére, több dolgot át kell gondolni, és meg kell valósítani az építkezés alkalmával.

Az alacsonyabb hőfok miatt a radiátoros fűtés egyáltalán nem hatékony a geotermikus fűtés esetében. Ezért a következő kivitelekben kell gondolkodni:

• Falfűtés, fűtéscsövekkel ellátott gipszkarton fal, mely sugározza a hőt.

Mennyezetfűtés, fűtéscsövekkel ellátott gipszkarton mennyezet.

Fan Coil, légbe fúvásos hűtő-fűtő rendszer.

Általában minimálisan drágább a rendszer, mint a hagyományos fűtésrendszer.

Minden „zöld” energiát hasznosító ingatlan értéke magasabb. Egy új építésű geotermikus ház a piacon 20-30 százalékkal magasabb áron értékesíthető, mint az azonos adottságú, ám hagyományos gázfűtéses rendszerrel bíró társaik. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr187098169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása