Itt az ideje téliesíteni az autót!

2014. november 14. 12:12

Bár még messze van a hó, a fagy, nem árt felkészülni arra, hogy már tényleg bármikor beköszönthet a cudar idő. Hogy télen is balesetmentes legyen a közlekedés, az alábbiakra kell kiemelten odafigyelnünk:

 Nélkülözhetetlen a téligumik használata, valamint a megfelelő keréknyomás biztosítása. Nem szabad megfeledkezni a pótkerék téliesítéséről sem.

Ha ritkán használt, hóval vagy jéggel borított utakon közlekedünk, érdemes beszerezni egy hóláncot is.

dreamstime_s_17757722.jpg

Nagyon fontos a különböző folyadékok ellenőrzése: a motorolajból ilyenkor érdemes jobb minőségűt választani. És az is nagyon fontos, hogy éppen milyen van a tartályban. Ha ugyanis szintetikus motorolajat töltenek rá a félszintetikusra vagy ásványi alapúra, akkor az javítja a minőséget, fordítva viszont lerontja. A fékfolyadékok mennyisége is lényeges, és ellenőrizni kell a szélvédőmosó és a hűtőfolyadék fagyállóságát is.

Még a tél beállta előtt le kell cserélni a kevésbé jól működő alkatrészeket, így például a régebbi akkumulátort, a fényszórókat és izzókat.

Mindemellett az olyan kiegészítő termékek beszerzése is fontos, mint a zárjégoldó, a jégoldó, a jégkaparó, valamint a kefék és seprűk. Ezeket az autótól külön, egy táskában javasolt tárolni annak érdekében, hogy mindig biztosan ki tudjuk szabadítani a járművet a hó és a jég fogságából.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr906896003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása