Csináld magad - bortartó bicikligumiból

2014. október 14. 09:04

focim copy.jpg

Bor tárolására sokféle megoldással találkoztunk már, de ha egy igazán egyedi darabra vágyunk, készítsük el magunknak – vagy ajándékba – az alábbi bicikligumis változatot! Kezdő barkácsolóknak is bátran ajánljuk!

wk00000637 (1).jpg

1. A deszkából vágjunk le egy 120 cm hosszú darabot.

_DSC2723(1).jpg

2. Vágjunk dekopírfűrésszel 25 cm-enként 7,5 cm széles, 3 mm vastag nyílásokat (ebbe bújtatjuk majd bele a bicikligumit).

_DSC2766.jpg

3. Ha túl vastag a bicikligumi, amivel dolgozunk, a nyílásokat szélesíteni kell, hogy biztosan át tudjuk rajta fűzni. Ezt egy ráspollyal könnyedén megtehetjük.

4. A bicikligumi belső merevítő drótszárát sniccerrel vágjuk le, majd szabjuk föl 32-34 cm hosszú csíkokra.

_DSC2737.jpg

5. Vágjuk 7 cm szélesre a gumicsíkokat.

6. Fessük le a deszkát. A koptatott hatás elérésére rengeteg módszer létezik. A legegyszerűbb, ha egy száraz ecsettel, könnyed mozdulatokkal, kevés festéket viszünk fel a felületre úgy, hogy az alapszín előtűnjön. Ilyenkor fontos, hogy az alap sötétebb árnyalat legyen, mint a festék, amivel festünk.

_DSC2814.jpg

7. Ha érdekes mintázatú bicikligumival dolgozunk, érdemes azt kiemelni. A módszer ugyanaz, mint a deszka festésénél, így csak a kiemelkedő részekre kerül majd festék, és a mintázat hangsúlyossá válik.

8. Amikor minden megszáradt, a nyílás alá 2 db csavarral felerősítjük a gumi egyik végét, majd a másik végét átfűzzük a nyíláson, és hátulról visszahajtva ott is megcsavarozzuk. Mindenképp használjunk sablonnak egy üveget, hogy a hurok mérete pont megfelelő legyen. A csavaralátétekről semmiképp ne feledkezzünk meg! 

_DSC2877.jpg

TIPP: A kivágandó nyílások két végénél fúrjunk egy-egy lyukat, ahová a dekopírfűrész élét be tudjuk illeszteni, majd vágjuk ki a nyílásokat.

_DSC2763.jpg

Milyen eszközöket használtunk a munkák során? Kattints ide a listáért! Ha pedig a leírás alapján még mindig bizonytalan vagy az egyedi bortartó elkészítésében, nézd meg ezt a videót, ahol lépésről lépésre láthatod a munkafolyamatokat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr1006775075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása