Tippek kezdő kempingezőknek

2014. augusztus 01. 15:37

A kempingezés egyszerre remek pihenési, illetve túrázási lehetőség. De mire kell odafigyelni, ha még nem vagyunk benne rutinosak?

Mivel javarészt a hátizsák végig rajtunk lesz, ezért csak a legszükségesebb dolgokat pakoljuk bele, hogy ne legyen kín a kempingezés, túrázás. Szerezz be egy stabil, vízálló sátrat, és legyen egy olyan hálózsákod, amely jól tartja a hőt, hogy az éjszakai, hajnali lehűlés alatt ne vacogjál. Ezeket egyébként a Praktiker webshopjában is beszerezheted.

dreamstime_s_24277331.jpg

Egy minimális elsősegély csomagot is állíts össze – hiszen bármi megtörténhet. Ebben legyen fertőtlenítő törlőkendő, nyugtató hatású krém (csípésekre), kötszer és ragtapasz, alkohollal átitatott fertőtlenítő párna (sebkörnyéki fertőtlenítésre), illetve egy elsősegély- nyújtási útmutató. Ezeken kívül ne felejtsd otthon a zseblámpádat (tartalék elemekkel), valamint a zsebkésedet.

Ha túrát tervezel, érdemes vékony, de hosszú nadrágot választanod, ami megvéd a szúrós növényzettől, illetve a kullancsoktól. Az esőkabát, a plusz zokni, plusz cipő jó szolgálatot tehet, hiszen nem tudhatod biztosan, nem-e tréfál meg a természet egy kiadós esővel. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr66565377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása