Piknik a szabadban: ezeket a szabályokat tartsd be

2014. július 31. 19:48

Jó időben nagyszerű dolog piknikezni, akár családdal, akár barátokkal. Néhány alapszabállyal azonban érdemes tisztában lenni, hogy ne legyen rossz vége a kikapcsolódásnak.

A romlandó élelmiszereket hagyjuk otthon, vagy vigyünk magunkkal hűtőtáskát. Erre nem csupán azért hasznos odafigyelni, hogy a kiolvadó jég ne koszolja össze a táskánkat, hanem az ételmérgezés elkerülése miatt is. Nyáron ennek sokkal nagyobb a veszélye, hiszen a meleg kedvez a baktériumok és vírusok szaporodásának. 

dreamstime_s_37984257.jpg

Ügyeljünk rá, hogy az ételek felhasználásig lehetőleg legyenek hűvös helyen vagy legalábbis árnyékban, a maradékok pedig kerüljenek mielőbb a hűtőszekrénybe. Bár jó ötletnek tűnhet, hogy az ennivaló, a mártogatósok legyenek kipakolva, hogy bármikor csemegézhessünk belőlük, ez a legrosszabb, amit tehetünk. A nagy beszélgetések közepette ugyanis észre sem vesszük, a napon szinte pillanatok alatt megromolhatnak az ételek.

A húst mindig külön tárolóedénybe tegyük, a leve ugyanis könnyen elkezdhet szivárogni, ami akár tönkre is teheti a többi, mellé pakolt ételt.

Figyeljünk a higiéniára is! Készüljünk fel arra az esetre, ha nincs kézmosásra lehetőség, és vigyünk magunkkal kézfertőtlenítő gélt, vagy eldobható törlőkendőt. És ami külön fontos: bárhol is vagyunk, mindig szedjük össze a szemetet, takarítsunk el magunk után. Így a következő piknikezős társaságot megkímélhetjük a bosszúságtól, így nem rontjuk el az ő napjukat.

Szólj hozzá!
Címkék: nyár piknik

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr686563151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása