Mivel fertőtlenítsd a medencédet?

2014. július 11. 08:30

A fertőtlenítőszerek ölik meg vagy hatástalanítják a medence vizében rejtőző mikroorganizmusokat, az algákat, a gombákat, a baktériumokat, vagy a vírusokat. A legtöbb mikroorganizmus ártalmatlan az emberi szervezetre, de néhány közülük betegséget vagy fertőzést okoz.

Fertőtlenítésre leggyakrabban a klór vegyületeit használjuk. A fürdőmedence vizében olyan szabad aktívklór-tartalmat kell tartani, ami elpusztítja a fertőzéseket okozó mikroorganizmusokat, algákat, a fürdőzők egészségére azonban még nem ártalmas. Az ideális szabadklór-tartalom 1-1,5 mg/l.

medence.jpg

Meleg vízű családi beltéri medencékhez vagy masszázskádakhoz bróm tartalmú fertőtlenítőszert használjunk. Ezek a klószereknél jóval stabilabbak, kevésbé bomlanak le magas vízhőfok esetén. A bróm tartalmú tabletta az uszodavíz tisztaságát védi a terjedő baktériumok, algák és gombák ellen.

A klórmentes vízkezelő szerek aktív oxigén segítségével végzik a fertőtlenítést. Elsősorban beltéri medencéknél használd, vagy ahol a klóros fertőtlenítés nem lehetséges.

Ezeknek az előnye, hogy abszolút szagtalanok, nem irritálják a bőrt és a szemet, alkalmasak az erősen elalgásodott medencék gyors kitisztítására.

(via)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr926485095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása