Padlófűtés van a lakásban? Ilyen járólapot érdemes letenni

2014. június 25. 16:39

Sokan azt gondolják, hogy a padlónk fűtésénél valami speciális burkoló kell, nem lehet laminált padlót lerakni, linóleumot használni, vagy hogy konkrét járólapot kell venni, ha mondjuk a konyhában szeretné lerakni. Az igazság, hogy a járólapok típusa, formája, színe teljesen lényegtelen.

Akármilyet használhatunk, padlófűtés esetében a fuga és a ragasztóanyag a lényeges. A járólap lerakásához flexibilis ragasztót és fugát használjunk. Szóval a hangsúly nem a járólap fajtáján van, hanem a lerakás technikáján, és az ahhoz használt anyagon.

jarolap.jpg

A padlófűtés a járólapok lerakása előtt 2 héttel állandóan legyen bekapcsolva, hogy teljesen kiszáradjon, különben az alsó rétegekben lévő víz nem tud távozni, és az nagyobb gondokat is okozhat a későbbiekben. A 2 hetes időszakasz alatt a hőmérsékletet fokozatosan kell emelni 35C°-ra, majd lehűteni azt. Ha letelt a 2 hét (a fűtés már ki van kapcsolva). A járólapok ragasztása előtt érdemes használni alapozót, ez megköti a port. Ezután megkezdhetjük a ragasztást, száradás után pedig a fugázást. A fugának legalább 24 óra kell a rendes száradásig, eközben se kapcsoljuk be még a fűtést, mert ha túl hamar szárad, a járólapok elválhatnak a padlótól és a fuga is kirepedezhet, kipotyog.

Ha ezt a majdnem 3 hetes időszakot "túléltük", élvezhetjük munkánk gyümölcsét. Ha mindent a leírtak alapján végzünk, hosszú évtizedekig nem lesz probléma a padlófűtéses járólapokkal.

Számold ki kalkulátorunk segítségével, mennyi padlólapra van szükséged!

(via)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr536410653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása