Egyszerű trükkök házilag a csempénk tisztaságáért

2014. június 17. 07:04

Ha már sikerült kiválasztanunk a csempénket, illetve az ízlésünknek és a lehetőségeinkhez képest megfelelően berendeznünk a fürdőszobánkat, fontos időt fordítani annak tisztántartására is, hogy hosszú ideig, tartósan használhassuk azt. Összegyűjtöttünk néhány egyszerű és olcsó tippet, hogy még sokáig jól érezhessük magunkat a fürdőszobánkban.

A csempére ragadt szennyeződések eltüntetésekor könnyítsük meg a dolgunkat úgy, hogy bezárjuk a fürdőszoba ajtaját és megnyitjuk a melegvizes csapot. Az így keletkezett gőz így kicsit feloldja a koszt. 

furdoszoba_1.jpg

Ha ezzel megvagyunk, forraljunk fel 3 dl vizet, és szintén 3 dl ecetet, keverjünk el benne egy teáskanálnyi sót, majd ezzel mossuk át a csempénket. A cseppek okozta makacs foltok eltávolítása érdekében hagyjuk rajta a keveréket egy órán át, majd bő vízzel mossuk le.

A fugák közti makacs elszíneződésekre, penészekre is használhatjuk az ecet és a víz keverékét. Az oldatba mártsunk bele egy régi, erős sörtéjű fogkefét, és erőnket nem kímélve dörzsöljük át a kritikus részeket.

Ha megvagyunk mindezzel, mossuk át a csempét és a fugákat bő, tiszta vízzel, és töröljük őket szárazra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr726306790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása