Rendezzünk kerti partit!

2014. május 18. 19:18

Aki rendelkezik kerttel vagy terasszal, különleges hangulatú vidám kerti partit is rendezhet hétvégén. Itt szervezhetünk születésnapi bulit, baráti összejövetelt vagy egy kellemes családi napot is.

4_1.png

A jó kerti partihoz két fontos kellék kell: az egyik a jó ételek és italok, a másik a jó dekoráció. Az ételeknél főzzünk bent a konyhában, majd a kertben terítsünk és szolgáljuk fel az ételeket, vagy ha van egy kerti grillsütőnk akár a szabadban is sütögethetünk.

A jó dekoráció fontos a vidám hangulathoz, ne sajnáljuk az időt és a pénzt rááldozni. Ha vannak, nagyobb dézsás növényeink a kertben, ezeket rendezzük el most az asztal és az ülőhelyek köré, így máris meghittebb a hangulat. Helyezünk el pár leandert, hibiszkuszt, levendulát, és fűszernövényt az asztalok köré, a székekre tegyünk pár színes párnát és dekoráljuk az asztalt is színes organzával máris kész a mediterrán hangulat.

A legjobb, ha a nagyobb növények, dézsák és virágtartók alá gurulós alátéteket teszünk így könnyebb lesz őket mozgatni, rendezni. Ha a házból lépcső vezet ki egészen a kertig, akár a lépcsőfokokra is tehetünk, pár színes vidám párnát ahová nyáron a melegben le tudnak ülni a vendégek.

2_1.png

A kerti partit akár össze is köthetjük valamilyen jelzővel, amely lehet egy életstílus, egy ország, vagy egy konyhaművészet. Rendezzük olasz estét, ahol speciális olaszos ételeket és olasz borokat szolgálunk fel, majd az asztalra tegyünk pár cserép friss fűszernövényt, oregánót, rozmaringot, bazsalikomot, így máris megvan a dekoráció is.

Ha mexikói partit szeretnénk, amelyhez különleges ételeket és italokat tudunk felvonultatni, csak pár cserép kaktuszra és néhány kedves kaspóra lesz szükségünk. Majd készítsünk salsát, taco-t és kínáljunk mellé jó minőségű tequilát.

Ha a parti késő estébe is átnyúlik semmi gond, gyújtsunk meg néhány illatgyertyát, és helyezzünk el lampionokat a kertben, amelyek nem csak fényt, de igen különleges hangulatot is adnak a kerti partinak.

3_1.png

Ne felejtsük el az asztalt is szépen feldíszíteni, használjunk minél több színes kiegészítő. Ma már számtalan színes kerti parti kelléket lehet kapni a boltokban, de azért ha lehet, ne műanyag tányérokba kínáljuk az ételeket. Egy kerti parti alkalmával használhatunk kicsit erősebb színeket, párosítsuk össze a pinket a lilával és a narancssárgával, vagy a rózsaszínt a pirossal.

Ha van hely az asztalra is tehetünk pár cserép színes virágot, vagy egy vázába helyezzünk el pár szál vágott virágot.

A hangulat érdekében szerezzünk be kerti fáklyákat és szúnyogűző illatgyertyákat, ezekből is érdemes beszerezni pár darabot.

A magyaros esthez jól illik a bográcsos étel, a magyar bor, majd itt a dekorációhoz használjunk fel népi motívumokat és pár füzér piros paprikát. Sőt akár egy kis magyar nóta is szólhat közben.

Értesítsük vendégeinket az est stílusáról, sőt az sem baj, ha a meghívóra ráírjuk, milyen öltözéket viseljenek. A kerti partinál gondoljunk a gyerekekre is, akiknek talán külön ételt és italt kell felszolgálni majd.

5.png 

(forrás: noinetcafe.hu, képek: Pinterest)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr116179578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása