SÖVÉNYNYÍRÁS PROFI MÓDON

2014. április 08. 17:02

Nem kell kertésznek lennünk ahhoz, hogy mesteri módon vágjunk sövényt. Ha néhány fontos szabályt betartunk, biztosan elégedettek leszünk a végeredménnyel.

 Te is elképzelted már, hogy milyen jó lenne szimpla kerítés helyett dús, zöld, tökéletesre nyírt sövénysorral körbevenni a házadat? Most megmutatjuk, mire lesz szükséged a sövénynyíráshoz!

1. A szerszám.

Legyen hosszú nyelű, kézi, vagy motoros készülék, a Praktiker webshopjában nagy választékból találhatod meg a legmegfelelőbb sövénynyírót.
Íme néhány népszerű darab a motoros készülékeink közül, amelyet a képre kattintva meg is tudsz nyitni:

sövény.jpg

 

sövény2.jpg

sövény3.jpg

sövény4.jpg

sövény5.jpg

Aki pedig a kézi sövényvágóban bízik, annak sem kell csalódnia:

sövény6.jpg

sövény7.jpg

sövény8.jpg

2. Szépen kigondolt forma

A sövényt alulról felfele nyírjuk, így az ágak a földre potyognak, nem pedig vissza a növényre. Fontos, hogy soha ne nyírjuk szabályos téglalapra a sövényt, fölül legyen mindig keskenyebb, mint alul, hiszen az alsó ágaknak is kell hogy jusson fény, ettől lesznek sűrűek.

sövény10.jpg

 

3. Folyamatosan, gyakran törődjünk a sövénnyel!

 A gyertyán, som, mezei juhar és egyéb lombos fás szárú növényt érdemes évente kétszer, nyáron és télen megnyírni. A tiszafa és tuja-féle örökzöldeket elegendő évente egyszer, nyár végén.

 Milyen a jól nyírott sövény?

 A tökéletes sövény összefüggő, átláthatatlan zöld falat képez, helyet nem foglal a kertben, viszont kiegészíti azt, sőr, helyettesítheti is az épített kerítést.

 Még van idő felkészülni

A sövénytelepítés ideje ősszel van. Lássuk, miből lehet nyírott sövényt létesíteni!

Élősövényt alakíthatunk ki fagyalból, a zöld és vörös levelű sóskaborbolyából, de akár orgonából is. Ez utóbbi robusztusabb sövényt ad. Fontos tudnunk, hogy a rendszeresen nyírott és karbantartott sövények nem virágoznak vagy csak kevés virágot hoznak, illetve hogy a tujából vagy egyéb örökzöldből nyírt sövények télen sem veszítik el lombjukat. Ha pótolni szeretnénk az épített kerítést, neveljünk ezüstfüvet, gledícsiát, vagy narancsepret.

sövény12.jpg

sövény11.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr865988080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása