Válasszunk jó virágföldet!

2014. március 12. 11:08

A jó minőségű virágföld használata rendkívül fontos, főleg ha évről évre átültetjük a cserepüket kinőtt, földjüket elhasznált növényeket.

kézben palánta.jpg

(kép: Pinterest)

 

A téli hónapokban  érdemes kímélni a szobanövényeket minden stressz-hatástól; télen ne metsszük, ne műtrágyázzuk, ne ültessük át a cserepes szobanövényeket.

Most, hogy már hosszabbak a nappalok, melegszik a levegő, intenzívebben süt a nap, a szobanövények élettevékenységei is felgyorsulnak: a gyökérzet több vízben oldott tápanyagot vesz fel és továbbít a növény lombozatába, később kinyíló virágaiba. Ilyenkor jön el a megfelelő pillanat az átültetésre akár olyan növények esetében, mint a fikusz, a filodendron, a pálmák és a citrus-félék, de akármelyik szobanövényről beszélhetnénk.

 Amire mindenképpen ügyeljünk az átültetésnél

 Jól kiválasztott virágedény

hanging.jpg

 Ennek az anyaga lehet égetett agyag vagy akár műanyag. Ne ijedjünk meg, hiszen a műanyag ugyanúgy kielégíti a gyökérzet élettani igényeit, de könnyű, vékony, dekoratív, és ami a legfontosabb: tartós és nem törékeny. Az átültetésnél mindig használjunk az előzőnél egy fokkal nagyobb edényt, de figyeljünk, hogy ne legyen túl nagy: sok helyet foglal, sok föld szükséges a megtöltéséhez, sok víz kell az öntözéséhez.

 

Látogass el a Praktiker webshopjába, ahol rengeteg féle virágedény közül válogathatsz!

 

Virágföld

Potting_Tray_black.jpg

Nagyon fontos a gondosan kiválasztott virágföld. A szobanövények más és más kémhatású talajban fejlődnek optimálisan. Az azálea, a hortenzia és a ciklámen például nem szereti a meszes-lúgos talajt, ezzel szemben a muskátli, a szobarózsa a kötöttebb, agyagos, meszes talajban érzi otthon magát.

Mit tud a jó virágföld?

A jó virágföld egyik jellemző tulajdonsága, hogy az öntözővizet felveszi és megtartja, tehát a benne fejlődő gyökereket folyamatosan ellátja vízben oldott makro-és mikroelemekkel, tápanyagokkal. A legfontosabb tápanyagok közé soroljuk a nitrogént, a káliumot, a foszfort és a magnéziumot, valamint a vasat, rezet, bórt, mangánt, a cinket és a molibdént.

 A Praktiker webshopjában különböző méretű és márkájú virágföldek közül válogathattok akár specifikusan, egy-egy növényhez, de általános virágföldet is találtok a kínálatunkban!

A gondosan megkomponált táptalaj biztos támaszt nyújt a növényeknek: szobanövényeink szárrendszere, levélzete, virágképletei, termései többnyire jelentős tömeget képeznek és a laza talajból könnyen kidőlnek, ez pedig a növény elpusztulásához vezet.

A héten gyönyörű időnk lesz, érdemes tehát a napfényes délutánokat a kertben tölteni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr345855953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása