Itt a tavasz, irány a kert!

2014. március 07. 13:50

Az első napsugarak bár gyengén simogatnak még, egyértelműen jelzik: most már nem kell számítanunk hóviharra, érkezik az év legcsodásabb évszakja! Végre azoknak is felcsillanhat a szemük, akik egész télen türelmesen erre a pillanatra várnak, hiszen a tavaly ültetett tulipánok kibújnak a föld alól, a rózsák illatozva borítják majd el kerteinket.

 Ehhez szeretnénk egy kis segítséget biztosítani, hiszen nálunk a rengeteg kiegészítő mellett, amellyel könnyedén gondozhatjátok kerteteket, ültetnivaló hagymákat és cserepes virágokat is találhattok! Most a tavasz két legnépszerűbb növényét hoztuk el nektek, amelyeket szintén megtaláltok a Praktiker polcain!

család.jpg

(kép: Pinterest)

Tulipán

Már biztosan nagyon izgulsz, hogy láthasd az ősszel elültetett tulipánjaidat álmosan kibújni a földből. Mivel idén szerencsére enyhe volt a tél, ez kedvezett a tavasz legkedveltebb növényeinek: nem kellett különösebb talajtakaró eszközökkel védeni a hagymákat. Késő tavasszal/nyáron, amikor a virág és az összes levél teljesen elszáradt, érdemes a hagymákat felszedni, és a helyükre egynyári növényeket ültetni. A felszedett hagymákat osztályozzuk nagyság és szín szerint és helyezzük el őket száraz árnyékos hűvös helyen akár egy papírba csomagolva, hiszen ősszel újra kiültethetjük majd őket a kertbe!

Amennyiben nem tudsz várni őszig, tavasszal cserépben meghajtathatod a hagymákat, viszont figyelj oda, hogy a cserepet hideg, de világos helyre tedd és nagyon kevés vizet adj neki.

A Praktiker webshopjában már most megveheted a tavaszi tulipánokat! A részletekért kattints ide! Válogass szuper cserépkínálatunkból és találd meg az ízlésednek legmegfelelőbbet!

tulips.jpg

 

(kép: Pinterest)

Rózsa 

A tavaszi kertek egyik leglátványosabb növénye a rózsa. A tavaszi ültetéssel meg kell várni, míg a talaj már nem fagy, így a március közepe – április eleje a tökéletes időpont. A gyökércsomagolt rózsákat ültetés előtt áztassuk be pár órára vízbe, de akár 24 órán keresztül is hagyhatjuk egy vödör vízben. Nem csak a gyökereket, de akár a hajtásokat is ellepheti a víz. Tavasszal a meleg és a napfény hatására a rózsatövek hirtelen növekedésnek indulnak, így gyakran már a vásárláskor tele vannak friss hajtásokkal. Ezeket ültetés előtt érdemes visszametszeni, kb. 20 cm magasságig, mert így a növény a gyökeresedésre fog koncentrálni. Ültetés előtt érdemes a talajt jó alaposan felásni és némi istállótrágyával bekeverni. Ássunk ki egy akkora gödröt, hogy a gyökér kényelmesen elférjen benne, majd helyezzük el a rózsát a gödörbe. Ezután töltsük fel földdel, kissé tömörítsük a talajt a növény körül, és kupacoljuk fel körbe a tövet. A felkupacolás tavasszal nem engedi kiszáradni a növényt. A végén öntözzük be jó alaposan a növényt körbevevő földet, és az ültetés utáni hónapokban is fontos a rendszeres öntözés.

A Praktiker webshopjában magastörzsű gyökércsomagolt rózsa kapható! A részletekért kattints ide! Ne feledd, a Praktikernél minden kerti kiegészítőt megtalálsz, amire csak szükséged lehet, így az ültetéshez mindenek előtt egy alapos trágyázást javaslunk, hogy a kert tápanyagban fürödve várja a kiültetett növényeidet!

rózsa.jpg

 

(kép: Pinterest)

Ti is készültök a tavaszi kertészkedésre? Várjuk a tippeiteket, tanácsaitokat! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr495848444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása