Ünnepek: mindenszentek vagy halloween?

2013. október 30. 08:00

mindenszentek napját a katolikus keresztény világ november elsején ünnepli. Ilyenkor az eltávozott és megdicsőült lelkekre emlékezünk. Az ünnep Gergely pápa idején jelent meg először a megemlékezés napjaként. Másnap, a halottak napján eredetileg a már elhunyt, de üdvösséget még nem nyert lelkekért gyújtunk gyertyát.

1310halloween01.jpg

Az angolszász országokból kiindult Halloween mára már szinte az egész világon elterjedt. Eredetileg pogány kelta hagyományra, a boszorkányok, szellemek és kísértetek ünnepére vezethető vissza. Később a téli napéjegyenlõség időpontjához is közel eső október 31-e keresztény ünneppé vált. Magyarországon a 2000-es évek elején kezdett elterjedni a Halloween, főleg a gyermekek és egyetemisták körében, ám hazánkban ma is sokan idegenkednek tőle. A Halloween elsődleges szimbóluma a belülről világító töklámpás.

Tök formájú dekorációk ITT, ITT és ITT kapható.Az ünnepre lakásunkat és kertünket is díszíthetünk tökfigurákkal, vagy élő és száraz virágokkal, termésekkel. Természetesen a gyertyagyújtás is szorosan kapcsolódik az emlékezéshez.

Halloween ablakmatricát ITT vehetsz.

Kegyeleti mécses ITT kapható.

LED-es teamécsest is vehetsz a webshopban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr685597756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása