Gázfűtés helyett kandalló (1.)

2013. szeptember 21. 11:00

A kandallók alkalmazásának legkedvezőbb terepei a családi házak, ahol ma már kandalló nélkül nem szabadna építkezni. Egyrészt környezetvédelmi indoklással, mivel a fa széndioxid-kibocsátása a gáz egynegyede, illetve egyhatoda, másrészt esztétikai és hangulatjavító okokból is. A fatüzelés ismét elindult világhódító útjára.

1309kandallo02.jpg

A kandalló beszerzése jelentős beruházást igényel, ezért vásárlás előtt érdemes a teljesítményre vonatkozó adatokat figyelmesen áttanulmányozni. A forgalmazók ideális esetben feltüntetik a tűztér normál és a maximális teljesítményét is, ám bizonyos termékeknél csak a maximális teljesítményt közlik. A maximális teljesítmény az, amely terhelést a tűztér hosszabb ideig károsodás nélkül elvisel, viszont itt a hatásfok már lényegesen rosszabb, mint normál terhelésnél. Ezért sem érdemes kis teljesítményű kandallóval nagyobb légteret kifűteni, hiszen ilyenkor a teljes kifűtéshez akár 50-60 százalékkal több fa fogy el.

1309kandallo01.jpg

 

Kandallók többféle kivitelben, méretben és teljesítményben kaphatók a Praktiker webshopban.

Szólj hozzá!
Címkék: fűtés kandalló

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr915493921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása