Őszi munkák a kertben

2013. szeptember 13. 08:00

Ősszel is sok a dolog a kertben, ilyenkor főként a termények betakarításával és az ültetéssel kell foglalatoskodnunk.

image_2.jpgÜltetés

Tavasszal is lehet fásszárú növényeket vásárolni, de az ősz az ideális időpont az új növények beszerzésére. A szabad gyökerű dísz- és gyümölcsfákat, a sövény- és egyéb cserjéket, a rózsákat és a tavasszal nyíló hagymás növényeket is most célszerű elültetni.

Betakarítás

A konyhakertből már be kell takarítani a paradicsomot (akár zölden is), a burgonyát, a hagymaféléket, a zöldféléket, a gyökérzöldségeket és a tököt. Az áttelelő salátákat ki lehet ültetni.

Szaporítás

A tőosztással szaporítható évelőink egészséges, fiatal részeit ősszel is áthelyezhetjük új helyükre. A dugványozással szaporítható növények (pl. levendula, rozmaring, ribizli, rózsa) utódait is ilyenkor kell elkészíteni.

Virágoskert

A virágoskertben is akad teendő annak ellenére, hogy már nem sok növény pompázik ilyenkor. Metsszük vissza az évelőket és tisztítsuk meg az ágyásokat az elhalt maradványoktól. Ültessük ki a tavaszi ágyás növényeit: például a nefelejcset, a százszorszépet és az árvácskát.

1309osz01.jpg

Virághagyma-ültetőt a Praktiker webshopban találsz, valamint virághagymák nagy választékát is megtalálod.

Szólj hozzá!
Címkék: ősz kert ültetés

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr755493870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása