Így színezd a lábazatot (1.): a lábazati vakolat

2013. augusztus 05. 08:00

Házunk lábazata a homlokzat legalsó, az alapnak a talajból kiálló része. Készülhet kőből vagy olyan más építőanyagból (pl. téglából, betonból), ami nedvesség- és fagyálló. A lábazatot legalább 30 centiméter magasra kell építeni, de az utcával közvetlenül érintkező falak esetén ez a magasság akár 2 méter is lehet.

A lábazat védelme különösen fontos. Remek megoldás a ház vakolásakor például olyan színes lábazati vakolatot használni, amit könnyű felhordani, dekoratív és tartós bevonatot ad. Fontos azonban, hogy az alap megfelelően legyen szigetelve, mivel a vakolat is csak így marad tartós.

1308labazat01.jpg

A lábazati vakolatot rozsdamentes acélsimítóval a használati utasítás szerint kell felkenni, majd rövid várakozás után el lehet simítani.

A 28 árnyalatban kapható Bau-Fest Lábazati dekorvakolatot ITT találod.

100 mm-es vakolatkeverőt ITT vehetsz.

1308labazat04.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr985435690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása