A festékszórás előnyeiről

2013. augusztus 03. 09:00

Ha nagy felületet gyorsan szeretnénk lefesteni, vagy tökéletesen egyenletes végeredményre vágyunk, érdemes meggondolni a festékszóró használatát. 

Falfestéshez magasnyomású, levegő nélküli festékszórót érdemes vásárolni. Festékszóró pisztolyból is széles választék kapható, ez fa mázolására is alkalmas.

1307festekszoro01.jpg

A munkavégzés menete:

A felület éppen úgy kell előkészíteni, mint a hengerelés, vagy ecsettel való festés előtt. A letakarást viszont sokkal alaposabban kell elvégeznünk. A festékszóródás miatt minden olyan felületet le kell fóliáznunk, amit nem szeretnénk átfesteni.

A festékszórót kb. 20-30 centiméterre tartsuk a faltól, először függőleges, majd vízszintes irányba mozgassuk a fal előtt, átfedéssel dolgozzunk!

1307festekszoro02.jpg

A festékszóró előnyei:

- nagy, egybefüggő felületeken anyagtakarékos

- egyenletes, foltmentes felületet lehet vele elérni

A festékszóró hátrányai:

- az eszközöket minden használat után alaposan és szakszerűen meg kell tisztítani

a keletkező festékpermet miatt az ajtókat és az ablakokat is érdemes lefóliázni

Festékszóró választékunkat ITT találod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://praktiker.blog.hu/api/trackback/id/tr665423309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása